Creșterea lalelelor: două metode neobișnuite de plantare a bulbilor!

1. Plantarea în cofraje de ouă

Faceți găuri în celulele cofrajului, folosind un cui sau o foarfecă. Așezați recipientele pe patul sub forma unei cutii formate din cherestele. Peste solul nesăpat de pe teren, așezați un material agrotextil, astfel încât marginile să depășească patul cu 5 cm. Astfel, buruienile vechi nu vor crește pe noul pat.

Umpleți celulele cu mușchi de sphagnum sau nisip, apoi adânciți cu grijă câte un bulb în fiecare celulă a cartonului. Apoi presărați cofrajul cu bulbi cu pământ amestecat cu îngrășăminte uscate. Cantitatea de sol depinde de dimensiunea bulbilor. Pe parcursul perioadei de vegetație, cofrajul se descompune și devine hrană pentru viermi. Astfel de paturi se încălzesc foarte bine la soare.

Dacă utilizați această metodă, luați în considerare faptul că culturile se dezvoltă timpuriu. Pentru a crește cu adevărat o mulțime de lalele, repartizați pe pat soiuri cu aceeași perioadă de înflorire. Datorită plantării lalelelor în cofraje de ouă, puteți obține un pat de flori îngrijit, cu laturi egale.

2. Plantarea în recipiente și coșuri

Dacă în fiecare an scoateți din pământ lalelele ofilite și alegeți minuțios bulbii pentru următoarea plantare, atunci metoda cu recipiente și coșuri este pentru dumneavoastră. Lalelele care cresc în astfel de containere sunt mai ușor de scos din pământ. Florile nu sunt distruse de rozătoare și puteți alege singuri un sol ușor și afânat pentru lalele.

Pregătiți bulbii și solul fertil înainte de plantare. Pe patul de flori, găsiți un loc plat și luminat de soare. După ce ați ales locul, săpați o gaură potrivită pentru recipientul dumneavoastră. Îl puneți în groapă, adăugați un strat de nisip la bază, apoi repartizați bulbii. Presărați-le cu amestec de sol. Puteți folosi pământul pe care l-ați săpat dacă are o compoziție potrivită.

Coșurile și recipientele speciale pentru plantarea lalelelor pot fi înlocuite cu:

– partea inferioară a sticlelor de plastic;

– capace transparente de plastic de la torturi;

– lăzi de plastic cu celule;

– saci din plasă de mărime medie.

Perioada potrivită pentru plantare

Grădinarii cu experiență știu că, cel mai bine este să plantați lalelele toamna. Cu toate acestea, nu vă descurajați dacă ați ratat acest moment. La începutul primăverii, de asemenea, puteți planta bulbii. Pentru aceasta, dați-i peste noapte la frigider, dimineață îi clătiți cu soluție de permanganat de potasiu și îi plantați în pământ. Acest lucru trebuie făcut până în luna aprilie.

Suntem încântați de prima metodă de plantare a lalelelor, deoarece datorită acesteia patul de flori este îngrijit și aspectuos. O adevărată plăcere să-l admiri! Cea de-a doua metodă este mai practică, deci, dacă nu doriți să pierdeți timp căutând bulbii în pământ, vă recomandăm să dați atenție recipientelor pentru plantare. Dumneavoastră cultivați lalele?

Spor la grădinărit!