Cu ce să hrăniți tomatele atunci când plantați răsadurile!

Îngrășăminte cu fosfor și potasiu

Sunt potrivite pentru orice sol. Presărați-le pe suprafața solului și săpați paturile. În cazul în care solul are un nivel sporit de aciditate, e nevoie să adăugați var.

Gunoi de pasăre

E nevoie anume de gunoi descompus, care conține toate îngrășămintele organice necesare și azot. Presărați îngrășământul pe suprafața paturilor, unde vor crește tomatele. În plus, puteți adăuga superfosfați suplimentar. Astfel, culturile primesc o hrană complexă.

Compost și cenușă de lemn

Cu ajutorul acestor îngrășăminte, solul va fi saturat cu microelemente ușoare și utile.

De asemenea, nu folosiți îngrășăminte minerale. Acestea vor fi necesare în timpul înfloririi fructelor. În primul rând, se formează rădăcinile plantelor, iată de ce fertilizările de toamnă vor fi suficiente. Excesul de îngrășăminte face mai mult rău decât bine.

Soluție de drojdie

Această soluție trebuie utilizată primăvara, cu 24 de ore înainte să sădiți răsadurile. Amestecați permanganat de potasiu și 10 gr de drojdie cu 1 găleată de apă. Drojdia trebuie lăsată pentru 24 de ore. Turnați câte 220 ml de soluție într-o groapă.

Cenușă de lemn și humus

Mai întâi, e nevoie să prelucrați pământul cu cenușă. Aceasta conține mult potasiu, care este util pentru sol. Câte 100 gr de cenușă pentru 1 groapă va fi suficient. De asemenea, după plantarea răsadurilor, trebuie să le presărați cu compost sau cernoziom. Apoi, puteți folosi humusul. La 10 zile după plantare, prelucrați solul cu soluție de apă și humus din gunoi de pasăre în proporții de 1:15. Udați pământul cu soluția obținută, apoi îl presărați cu cenușă de lemn. În rezultat, obțineți o fertilizare dublă.

Coji de ceapă

În gropile făcute pentru răsaduri, e nevoie să adăugați coji uscate de ceapă. În primul rând, cojile ajută la creșterea răsadurilor și protejează culturile de dăunători. În al doilea rând, fac tomatele mai rezistente la temperaturile joase. În plus, cojile de ceapă asigură tomatele cu substanțe utile, care influențează fertilitatea plantei. Acestea conțin, de asemenea, și uleiuri esențiale, care ajută la combaterea gândacului de Colorado.

Îngrijirea roșiilor

În luna iunie, mai fertilizați o dată culturile cu soluție de drojdie. E nevoie să folosiți 50 gr la 1 găleată de apă. Turnați câte 1l de soluție sub fiecare tufă. În luna iulie, reduceți irigările la 1 dată pe lună. Astfel, suprafața legumelor nu va crăpa. În plus, pentru ca roșiile să se coacă mai repede, adăugați în apă un capac de amoniac. Deci, curând vom culege prima roadă!

Spor la grădinărit!