Cu doar 1 ingredient, pâinea va depăși toate așteptările dvs. Este una dintre rețetele mele preferate de pâine!

Pâine cu o crustă subțire, crocantă și rumenă, cu un miez moale și pufos și cu o aromă superbă și dulce de ceapă coaptă!

Această pâine a fost îndrăgită de toți cei care au încercat-o, așa că fiți pregătiți de faptul că familia dvs. o va mânca până la ultima firimitură chiar înainte de a se răci.

Pâinea dată poate fi pregătită cu ceapă prăjită, crudă sau uscată. Eu o voi pregăti astăzi cu ceapă crudă.

INGREDIENTE:

– 400 ml de apă caldă (36-38°C);

– 10 g de zahăr;

– 10-11 g de drojdie uscată (sau 20 g de drojdie proaspătă);

– 12-13 g de sare;

– 100-120 g de ceapă;

– 1,5-2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 600-650 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1. Ceapa trebuie tocată cât mai fin cu cuțitul, însă nu vă recomand să o tocați cu blenderul sau cu mașina de tocat carnea. Deși ceapa este mică, cantitatea este suficientă pentru ca pâinea să fie foarte, foarte aromată.

2. Aluatul se prepară simplu, fără maia, așa că puneți deodată toate ingredientele în bolul mixerului: apa caldă, sarea, zahărul, drojdia, ceapa tocată, uleiul vegetal și făina cernută din timp.

3. Până în momentul omogenizării tuturor ingredientelor, amestecați aluatul la viteză mică. După aceasta, măriți un pic viteza și mai frământați-l timp de 7-8 minute. Dacă veți frământa aluatul cu mâna, atunci procesul trebuie să dureze nu mai puțin de 8-10 minute. Trebuie să obțineți un aluat omogen, elastic și cu glutenul bine dezvoltat.

4. Transferați aluatul elastic pe masa unsă cu ulei vegetal și rotunjiți-l. Apoi ungeți bolul cu ulei, puneți aluatul în el, acoperiți-l și lăsați-l într-un loc cald pentru a crește în volum de 2-3 ori – acest proces poate dura între 1 și 1,5 ore.

*Din această cantitate de ingrediente am obținut o bilă de aluat cu greutatea de 1,15 kg.

5. În timp ce aluatul crește, pregătiți formele de copt. Eu am două forme de copt pentru pâine cu dimensiunile 215×105×105 mm. Ungeți-le generos pe interior cu ulei vegetal.

6. De îndată ce aluatul a dospit suficient, transferați-l pe suprafața de lucru unsă cu ulei vegetal și împărțiți-l în două părți egale. Întindeți fiecare bucată într-un blat dreptunghiular cu degetele, apoi pliați-l în trei părți pe lungime. După aceasta rulați blatul pe lățime, lipind bine fiecare margine. Puneți pâinea obținută în formă și modelați-o astfel și pe cea de a doua.

7. Ungeți pâinile cu ulei vegetal și acoperiți-le cu o folie. Lăsați-le să crească, până când vor ajunge până la marginea formelor. În dependență de temperatura aerului, acest lucru poate dura aproximativ 1,5 ore.

8. Coaceți pâinile în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 35-40 de minute.

*Primele 20 de minute, eu coc pâinile în modul cu încălzire de sus și de jos, cu abur, apoi schimb modul pe încălzirea de jos și le mai coc timp de 20 de minute. Dacă nu aveți opțiunea de abur, puteți să stropiți pâinile cu puțină apă înainte de a le coace.

9. Pâinile arată foarte bine! Scoateți-le din formă și lăsați-le pe o grilă de metal să se răcească complet înainte de a le tăia. Sunt foarte moi și gustoase! Vă recomand rețeta cu mare drag și dvs.!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!