Cu o bucată simplă de burete, chiar și o orhidee fără rădăcini va putea fi salvată!

Putrezirea rădăcinilor este unul dintre cele mai frecvente motive care provoacă moartea orhideelor frumoase. Cu toate acestea, problema dată poate fi rezolvată, dacă se vor întreprinde măsurile necesare în timp util, desigur. Cu o îngrijire adecvată, orhideea dvs. își va recăpăta sistemul radicular sănătos în doar 2 luni, iar frunzele își vor restabili turgescența. Această metodă neobișnuită de regenerare a orhideelor cu ajutorul folosirii buretelui s-a dovedit a fi foarte eficientă.

Veți avea nevoie de:

– o fâșie de burete;

– peroxid de hidrogen de 3 %.

Mod de lucru:

1. Cu 3-4 zile înainte să începeți tratamentul, întrerupeți udarea orhideei. Apoi îndepărtați vechiul material săditor și tăiați rădăcinile putrezite sau deteriorate. De asemenea, îndepărtați frunzele ofilite și spălați planta sub jet de apă.

2. Folosiți peroxid de hidrogen de 3 % pentru a dezinfecta planta după tăiere. De asemenea, aplicați o cantitate generoasă de peroxid pe trunchiul orhideei. Ștergeți frunzele cu discuri de bumbac îmbibate în peroxid.

3. Tăiați o fâșie de burete și înfășurați-o în jurul trunchiului orhideei. Așezați planta într-un pahar de plastic. Umpleți paharul cu apă astfel încât să atingă ușor buretele, dar să nu ajungă la trunchiul orhideei. Ea va absorbi toată umiditatea de care are nevoie din el.

4. Puneți-o într-un loc răcoros și luminos, alimentați-o periodic cu apă proaspătă și stropiți-i frunzele la fiecare două zile. Nu va fi necesară nicio altă îngrijire.

5. Dacă nu reușiți să pulverizați frunzele în mod regulat, puteți pune orhideea într-o pungă de plastic cu un colț tăiat, pentru aerisire. Acest lucru va crea un efect de seră.

6. Peste aproximativ 20 de zile, planta va începe să dezvolte rădăcini tinere, iar frunzele vor deveni mai rezistente și mai suculente.

7. În timp ce orhideea se regenerează, frunzele de la bază se pot îngălbeni; acest lucru este absolut normal.

8. Continuați să îngrijiți planta în acest mod, până când va fi gata să fie transplantată într-un ghiveci permanent.

Spor la grădinărit!

New