Cultivarea mărarului: cu ce să tratăm semințele înainte de plantare, pentru a obține niște fire rigide și frumoase!

Mărarul este o plantă foarte aromată și sănătoasă, care poate fi consumată pe tot parcursul sezonului de primăvară și vară. El poate fi plantat de câteva ori pe an în grădină, deoarece crește întotdeauna rapid. De asemenea, mărarul poate fi semănat în ghiveci și crescut pe pervazul ferestrei din apartament, apoi îl puteți scoate la balcon. Principalul lucru este să îl îngrijiți bine și veți avea mereu verdeață proaspătă acasă.

Semințele de mărar conțin foarte multe uleiuri esențiale și, prin urmare, răsar foarte încet. Pentru a accelera procesul, se recomandă tratarea acestora înainte de plantare. De asemenea, mărarului nu-i place solul acid.

Veți avea nevoie de:

– apă fierbinte;

– o bucată de pânză.

Mod de lucru:

1. Luați o bucată de pânză și puneți semințele în ea. Scufundați-le în apă fierbinte și lăsați-le timp de 3 zile să se înmoaie, schimbând regulat apa răcită cu apă fierbinte.

2. Apoi, întindeți semințele umflate pe o cârpă curată și umedă, puneți-le într-o pungă de plastic și lăsați-le la cald pentru 4 zile.

3. Prindeți momentul când semințele au început să încolțească, uscați-le puțin, apoi semănați-le în grădină.

4. Mărarul se seamănă în locurile bine luminate. Se pune câte un vârf de cuțit de semințe în fiecare groapă, se acoperă cu pământ și se udă bine.

5. Mulți grădinari folosesc această metodă de semănare a mărarului și au pe mesele lor verdețuri mereu proaspete. Toamna, umbrelele rezultate sunt folosite pentru conservele de legume.

Mărarul cultivat în acest mod nu are nevoie de fertilizare, în special de cea chimică. Prin urmare, crește nu doar gustos, ci și ecologic.

Spor la grădinărit!