Cultivați castraveții astfel pentru a obține recoltă timpurie și bogată!

Aflați cum puteți cultiva castraveți în pungi de plastic. Metoda vă economisește timpul și spațiul din grădină, iar legume vor fi mai multe și le veți putea culege mult mai devreme.

1. Pentru început, e nevoie să pregătiți pungile. Le puteți face din cea mai obișnuită folie de polietilenă de culoare neagră, care are lățimea de 1,5 m, iar lungimea pungilor să fie de 40 cm.

Deci, măsurați această mărime cu ruleta și tăiați folia cu foarfeca. Dintr-o fâșie de 1,5 m veți obține 3 pungi pentru castraveți. Astfel, veți putea calcula câți metri de folie e nevoie să cumpărați pentru volumul dumneavoastră de castraveți.

Aceste mărimi nu sunt întâmplătoare. În primul rând, este foarte comod să împărțiți lățimea polietilenei, atribuind fiecărei pungi câte 50 cm. Iar înălțimea de 40 cm corespunde adâncimii unei găleți de 20l. Respectiv, obțineți pungi cu volumul de 20l – suficient pentru cultivarea castraveților.

2. Măsurați apoi 50 cm, așezați folia pe o suprafață plană din lemn, luați un ziar, important să fie într-un singur strat, și aveți nevoie de un pistol de pirogravat cu vârf gros. Cu cât mai gros va fi vârful, cu atât mai lată va fi marginea, deci și punga va fi mai rezistentă. Noi am folosit un pistol cu vârful de 0,5 cm.

Treceți lent cu pistolul pe suprafața ziarului, în același timp, folia de sub ziar se sudează, dar nu se topește, deoarece vârful metalic nu intră în contact direct cu polietilena.

Astfel, marginea este foarte rezistentă și destul de lată, iar acest lucru este foarte comod la tăiere.

3. Luați o nivelă, o așezați exact pe mijlocul marginii și tăiați. În rezultat, aveți pungi sudate din ambele părți.

4. Treceți la următoarea etapă. Deoarece cultivarea castraveților presupune că tufele se vor cățăra în sus, e nevoie să pregătiți un spalier. Pentru aceasta, cel mai bine este să folosiți o plasă (a noastră are lungimea de 10 m și înălțimea de 1,7 m, iar mărimea unei celule este de 130 mm * 180 mm), pe care o fixați de stâlpi cu sârmă sau coliere.

5. E timpul să instalați pungile sub spalierul pentru cultivarea castraveților. Umpleți o găleată de 10l cu pământ și îmbrăcați o pungă deasupra, păstrând o margine de aproximativ 5 cm deasupra vasului.

6. Răsturnați găleata, astfel încât solul să fixeze marginile pungii și ea să nu se miște în sus. Astfel, obțineți o pungă fără fund, dar care stă foarte bine pe suprafața solului.

7. Urmează să adăugați hrană pentru plante, care va fi suficientă pentru întregul sezon de cultivare. Noi am folosit mraniță de 5 ani și am adăugat ½ de găleată de 10l în fiecare pungă.

De asemenea, adăugați câte o lopată de nisip în fiecare pungă, care va avea funcția de afânare a solului și menținerea umidității.

La final, amestecați îngrășământul și nisipul cu stratul de pământ, deoarece anume la acest nivel se va dezvolta sistemul radicular și se va mișca în jos.

8. Mai adăugați apoi pământ, lăsând aproximativ 5 cm liberi până la marginile pungii.

9. Faceți o adâncitură, plantați răsadul (sau o sămânță dacă nu aveți răsaduri) și îl acoperiți cu sol.

10. Nu vă rămâne decât să completați punga, adică cei 5 cm înălțime, cu mulci, cum ar fi paiele. Le rupeți bucăți și ele vor proteja stratul superior de pământ de uscare. În timpul irigărilor, apa va ajunge rapid în pungă, iar solul va rămâne afânat. În plus, aerul va putea pătrunde ușor.

11. Udați din abundență răsadurile. Deoarece este prima irigare, turnați câte 5l de apă în fiecare pungă. Nu vă faceți griji, lichidul în exces se va scurge în solul de sub pungă. De asemenea, puteți asigura culturile cu o construcție de irigare prin picurare.

Avantajul faptului că pungile sunt fără fund este că solul nu se va usca rapid, iar creșterea plantelor de castraveți nu va fi limitată de mărimea solului. Când rădăcinile vor fi deja lungi, ele se vor dezvolta în continuare în sol. Însă, compoziția de bază va fi anume în această pungă și, pe motiv că este de culoare neagră, ea se va încălzi bine, iar castraveții iubesc solul cald, deci vor rodi abundent.

Iată care sunt beneficiile acestei metode de cultivare:

– volumul nu foarte mare de sol poate fi bine fertilizat, spre deosebire de adăugarea îngrășămintelor în toată grădina;

– datorită culorii negre a pungilor, solul se încălzește mai repede și castraveții rodesc mai bine;

– cultivarea în 2 nivele: sus cresc castraveți, iar jos pe pat crește ceapă, astfel grădina este folosită mai productiv, atât pe orizontală, cât și pe verticală.

Spor la grădinărit!