Cultivați corect răsadurile de tomate – sfaturile grădinarilor cu experiență!

Nici un îngrășământ nu vă va ajuta să obțineți un randament ridicat de roșii, dacă ați comis greșeli în timpul semănării semințelor.

Puteți înmuia semințele în suc de aloe, apoi să transferați lăzile cu răsaduri pe pervaz și să așteptați până apar plantele tinere.

În imaginea de mai jos puteți vedea rezultatul:

Însă, uneori, dintr-un plic cu semințe, pot apărea doar câteva răsaduri. Veți da vina pe calitatea semințelor și pe producător, apoi veți cumpăra altele și totul va decurge la fel.

Citind sfaturile noastre, de la cei mai experimentați cultivatori de tomate, veți înțelege că făceați totul greșit.

La ce trebuie să dați atenție în primul rând

1. Solul

Pentru a obține răsaduri viguroase, e nevoie să pregătiți mai întâi foarte bine solul. Îl faceți nutritiv și destul de afânat, pentru ca plantele să primească suficientă apă și aer. S-ar părea că aceste moment sunt importante.

Dar, există un ”dar”. Dacă noi oferim plantelor toate condițiile necesare, atunci ele cresc firave și slabe. Ele pot fi comparate cu copiii. Dacă li se îndeplinesc toate dorințele din copilărie, atunci ei nu au cum să fie bine-crescuți. La fel este și cu plantele. În rezultat, nu așteptați recoltă bogată. Acest lucru se referă și la semințe. Ele trebuie să lupte. Aceasta este metoda minunată de a crește răsaduri rezistente.

Ce trebuie să faceți

1. Turnați apă caldă peste semințe și le lăsați la înmuiat peste noapte. Este foarte important ca toate să aibă aceeași umiditate.

2. A doua zi, semințele pot fi semănate. Pentru toate, adâncimea trebuie să fie aceeași.

Atenție! Aplatizați solul cu palma, repartizați la fel semințele, le presărați cu pământ și iarăși presați solul cu palma. Acest lucru va ajuta semințele să crească în plante cu rădăcină puternică. De asemenea, suprafața densă va ajuta semințele să scape de coajă.

3. Nu uitați, semințele trebuie să fie la aceeași adâncime.

2. Iluminarea

Iluminarea suplimentară trebuie asigurată de îndată ce apar primele plante tinere, cât încă nu se văd tulpinile.

Primele 3-4 zile sunt cele mai importante. Lumina trebuie să rămână pornită zi și noapte. După care, va fi suficient să o porniți doar pe timp de noapte.

Răsadurile se tem de frig și curenți de aer. Iată de ce, lăzile cu răsaduri ar fi mai bine să le păstrați în colțul camerei.

Pentru ca răsadurile să răsară, acestea au nevoie doar de lumină, căldură și apă. Când afară se instalează vremea caldă, puteți scoate plantele pe balcon.

Încercați și vă veți convinge că răsar absolut toate semințele, iar recolta va fi cu adevărat bogată. Veți culege legume până în toamnă, iar culturile nu vor fi afectate de boli. Iar cea mai potrivită perioadă pentru plantare este începutul lunii martie.