Cum confecționați și cum fixați corect o capcană pentru insectele dăunătoarepe pe tulpină sau pe ramuri!

Pentru început, ar fi bine să înțelegem ce reprezintă această capcană și care este rolul ei. Deci, este o capcană amplasată pe tulpina sau pe ramurile principale ale copacului cu scopul de a opri insectele dăunătoare.

Desigur, această metodă nu funcționează pentru toate insectele, ci doar cu cele care se reproduc și iernează pe pământ, târându-se apoi spre coroană. Din această categorie fac parte următoarele insecte:

-musculița albă;

-coleopterele;

-omizile;

-curculionidele;

-gârgârița fructelor;

-acarienii;

-furnicile;

-afidele;

-anomala.

Capcana de pe copaci este absolut sigură pentru oameni și animale, dacă este întrebuințată corect. Aceasta protejează grădina de dăunători. Totuși, banda prinde și insectele utile și aceasta este partea ei negativă.

Banda  lipicioasă

Cele mai des întâlnite victime ale benzii lipicioase sunt gândacii, furnicile și omizile. De regulă, această capcană este combinată și cu alte tipuri, dar funcționează și separat. Pentru a realiza o bandă lipicioasă aveți nevoie de:

-o coală de hârtie (pânză de sac, carton, cârpă, peliculă) cu lățimea de 20-25 cm și lungimea, cât să cuprindă tulpina copacului;

-clei special, gudron sau catran.

Înfășurați tulpina copacului cu bucata de hârtie sau alt material și fixați-o. Apoi ungeți hârtia cu clei și prelucrați partea superioară și inferioară a hârtiei, pentru ca insectele să nu se poată târâ pe tulpină. Schimbați banda odată ce se usucă stratul lipicios (de regulă, 1 dată la 3-4 săptămâni).

Spor la grădinărit!

New