Cum îndepărtați rapid petele arse de pe vasele din sticlă!

Sunt multe motive să coaceți checurile și budincile anume în vase din sticlă. Sticla distribuie căldura uniform și o păstrează destul de bine, ceea ce înseamnă că budinca dumneavoastră va rămâne fierbinte la masa de prânz. În plus vasele din sticlă arată mult mai elegant decât tava metalică pentru copt. Și sticla, de regulă, se curăță mai ușor. Există o singură excepție: petele încăpățânate de grăsime, care s-au ars.

1.Săpun în loc de soluție de spălat

Săpunul este mai eficient decât un produs de curățare. Luați un burete cald și umed și frecați-l cu săpun. Puteți utiliza, de asemenea, bicarbonat de sodiu.

2.Burete de melamină

Există oare ceva cu ce nu se poate descurca buretele de melamină? Dacă l-ați cumpărat deja, atunci pur și simplu umeziți-l și începeți curățarea. Pentru pete mai dificile, puteți încerca să lăsați vasul mai întâi la înmuiat, apoi să folosiți buretele.

3.Amidon de porumb și oțet

Deoarece atât amidonul, cât și oțetul sunt campioni la îndepărtarea petelor de grăsime, combinați-le și obțineți propria soluție de curățare a vaselor din sticlă. Pur și simplu adăugați 1 linguriță de amidon în cantități egale de oțet și apă, înmuiați buretele și începeți lucrul.

4.Soluție de curățat cuptorul

Există soluții speciale pe rafturile magazinelor, preconizate anume pentru curățarea cuptorului. Acestea pot fi utilizate și pentru vasele cu arsuri.

5.Pastă de dinți

Gândiți-vă la următorul lucru: pasta de dinți lustruiește perfect dinții, de ce nu ar funcționa la fel de bine și asupra vaselor dumneavoastră din sticlă? Pur și simplu aplicați o cantitate mică pe pata galbenă și (cred că v-ați dat deja seama) îndepărtați murdăria cu o perie de dinți.

6.Soluție de curățat proteze

Această metodă este mai puțin tradițională, însă eficientă. Turnați apă în vasul de sticlă, adăugați 2-3 pastile pentru curățarea protezelor dentare și lăsați să acționeze timp de câteva ore. Apoi ștergeți vasul cu un burete.

7.Șervețel pentru uscător și apă

Turnați apă caldă în vas. Adăugați un șervețel nefolosit pentru uscător și lăsați-l pentru 15 minute. Scurgeți apa și ștergeți petele de grăsime sau zonele arse cu un burete umed. Spălați apoi vasul ca de obicei cu soluție lichidă pentru vase.

Mult spor!