Cum poate fi cultivat avocadoul dintr-un sâmbure? Instrucțiuni detaliate!

CUM SE ÎNCOLȚEȘTE SÂMBURELE DE AVOCADO?

1.Mai întâi cumpărați un avocado copt și scoateți sâmburele din el. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Apoi spălați-l în apă simplă: pe sâmbure nu trebuie să rămână resturi de pulpă, deoarece astfel crește riscul de dezvoltare a mucegaiului în timpul încolțirii.

2.Apoi aveți nevoie de bețișoare lungi de lemn, cum ar fi frigările. Înfigeți-le superficial în sâmbure în 3 locuri, astfel încât ele să reprezinte un suport pentru el. Scufundați capătul bont al sâmburelui în apă. Aveți grijă ca nivelul apei să fie întotdeauna potrivit — baza sâmburelui trebuie să fie mereu scufundată în apă, dar locurile, în care l-ați înțepat cu frigările, nu trebuie să fie atinse de ea.

3.Peste aproximativ 3-5 săptămâni trebuie să apară crăpături pe sâmbure, din care vor crește rădăcinile și lăstarul. Nu uitați să adăugați periodic apă, pentru ca rădăcinile să se afle mereu în ea.

4.Când lăstarul va atinge înălțimea de 5 cm, plantați răsadul obținut într-un ghiveci. Cel mai bine ar fi să alegeți deodată unul mai mare (cu diametrul de 20-25 cm), pentru ca planta să se dezvolte confortabil în el.

5.Avocadoul nu iubește umiditatea excesivă. De aceea, adăugați un strat de drenaj din keramzit pe fundul lui. Substratul trebuie să fie afânat. Cea mai bună compoziție pentru avocado cultivat din sâmbure constă din sol de grădină și turbă, combinate în proporții egale cu humus și nisip cu granulație mare. Nu acoperiți sâmburele în totalitate cu substrat: 1/3 din suprafața lui trebuie să se afle deasupra lui. După plantare udați avocadoul cu apă stătută.

CUM SE ÎNGRIJEȘTE AVOCADOUL CULTIVAT DIN SÂMBURE?

1.Cel mai bine ar fi să puneți ghiveciul direct pe geam, deoarece avocadoul iubește soarele. El trebuie să obțină întotdeauna suficientă lumină și căldură. În timpul iernii cumpărați o lampă specială pentru iluminarea lui.

2.Substratul trebuie să fie întotdeauna umed. De aceea, udați-l frecvent, dar cu cantități mici de apă. Planta poate fi ușor inundată și atunci frunzele ei încep să se îngălbenească. Doar acest lucru nu este necesar, nu-i așa?

3.Având în vedere că avocadoul este un fruct tropical, asigurați-i condițiile necesare în casă. Temperatura camerei nu trebuie să coboare sub 16°C‌ și să crească peste 28°C‌, pentru ca planta să se simtă confortabil și să se dezvolte.

4.În timpul primăverii și verii, când avocadoul crește activ, fertilizați-l cu îngrășăminte naturale din citrice.

5.Trebuie să treacă câțiva ani până la înflorirea plantei. Peste 5-7 ani vor apărea primele flori și acest lucru este normal: în natură procesul respectiv durează la fel de mult. În cazuri rare avocadoul poate chiar să și rodească, dar, ca să se întâmple acest lucru, aveți nevoie de minim 2 plante pentru polenizare.

Suntem siguri că după citirea acestui articol veți reuși cu ușurință să cultivați avocadoul din sâmbure. Aduceți puțină viață tropicală în viața voastră cotidiană! Nu uitați să ne scrieți în comentarii despre rezultatele, pe care le-ați obținut!

Spor la grădinărit!

New