Cum pregătesc eu cel mai delicios pește pe tigaie și un sos foarte aromat și potrivit pentru el! Toți prietenii mei mi-au cerut această rețetă!

Vă prezint rețeta mea preferată de pește prăjit pe tigaie, care iese pur și simplu delicios. Iar sosul pe care îl pregătesc de fiecare dată pentru el, îl ridică la un alt nivel. Apropo, acesta se potrivește și pentru frigărui.

INGREDIENTE:

– 1 pește de 3 kg;

– sare (după gust);

– 4 linguri de făină de grâu;

– 4 linguri de făină de porumb;

– 2 lingurițe de boia de ardei dulce;

– 300 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru sos:

– 2-3 roșii;

– 1 ardei dulce;

– 1 ardei iute;

– 4-5 căței de usturoi;

– 30 g de mărar și coriandru verde;

– 2 lingurițe de muștar bavarez;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Eviscerați peștele, îndepărtați-i părțile necomestibile, apoi spălați-l foarte bine și uscați-l cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2. Luați un cuțit ascuțit și realizați niște incizii pe ambele părți ale peștelui, lăsând aproximativ 0,5 cm între fiecare.

3. După aceasta, porționați peștele, astfel încât fiecare bucățică să rămână cu două incizii pe ea. Apoi tăiați rondelele în jumătate și îndepărtați osul gros.

4. Transferați bucățelele de pește într-un bol adânc, amestecați-le cu un pic de sare și lăsați-le să se săreze timp de 30 de minute.

5. Între timp, pregătiți sosul: tăiați roșiile în jumătate și îndepărtați-le cotoarele. Apoi dați-le prin răzătoarea cu găuri mari, până ajungeți la coajă. Pe ea nu o folosiți.

6. De asemenea, tăiați ardeiul dulce și cel iute în formă de cubulețe de mărime medie, tocați verdeața mărunt și tăiați cățeii de usturoi în formă de rondele.

7. Pasați ardeii și usturoiul cu ajutorul unui blender, până când veți obține o compoziție omogenă. Turnați-o în bolul cu sosul de roșii.

7. Adăugați și verdeața tocată în bol. Condimentați sosul cu sare, piper negru măcinat și muștar bavarez. Amestecați-l bine.

8. Într-o farfurie, amestecați făina de grâu cu cea de porumb și boiaua de ardei dulce. De asemenea, pregătiți un bol cu apă.

9. Prăjiți peștele: încingeți o tigaie cu aproximativ 300 ml de ulei vegetal. Luați câte o bucată de pește și treceți-o prin amestecul de ingrediente uscate, apoi prin bolul cu apă. Puneți-le în tigaie și prăjiți-le timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte, sau până când se vor rumeni.

10. Peștele prăjit este gata! Savurați-l la cină cu multă plăcere, alături de sosul obținut de legume.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!