Cum puteți conserva ardeii grași pe timpul iernii fără fierbere sau congelare.

Vara nu este doar sezonul fierbinte al vacanțelor. Cât timp grădina ne răsfață cu legume din abundență, trebuie să pregătim conservele pentru iarnă! Printre legumele potrivite pentru conservare, se află și ardeiul gras. Această legumă aromată, plină de căldură solară, va deveni o adevărată vedetă a anotimpului rece!

Fiecare gospodină pricepută știe cel puțin 3 metode de conservare a ardeiului gras. Iar echipa noastră se grăbește să vă ofere încă una. Pentru unele persoane această rețetă va fi nouă, cu toate că ea a fost descoperită cu mai mult de 20 ani în urmă. Este foarte simplă și nu presupune multe bătăi de cap!

CUM PUTEȚI CONSERVA ARDEIUL GRAS PE TIMPUL IERNII

Ardeii grași, pe care doriți să-i conservați, trebuie să fie neapărat copți, intens colorați și fără leziuni sau urme de alterare. Aceste aspecte garantează păstrarea îndelungată a conservelor.

INGREDIENTE:

-un kg de ardei grași;

-2 lingurițe de sare mășcată;

-2 comprimate de aspirină (de 325 mg).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați aleatoriu ardeii spălați și uscați, după care dați-i prin mașina de tocat carne.

2. Adăugați sarea și comprimatele măcinate de aspirină. Amestecați foarte bine. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 10 minute, după care iarăși amestecați.

3. Pregătiți borcanele. Ele trebuie să fie curate și uscate.

4. Puneți ardeii pasați în borcane, închizându-le etanș. Păstrați conservele obținute la frigider.

Nu vă fie frică de aspirină. Dozele atât de mici nu vă vor afecta sănătatea. Dimpotrivă, medicii recomandă oamenilor peste 40 ani să ia zilnic acest medicament pentru susținerea funcției normale a sistemului cardio-vascular și profilaxia infarctului miocardic acut (pentru a afla dacă aveți nevoie de această terapie, consultați un medic cardiolog!!!). Dar este contraindicat copiilor sub 12 ani!

Aspirina este un conservant excelent și nu permite declanșarea procesului de fermentare. Dacă planificați să preparați mai multe porții, turnați câte o lingură de ulei de floarea-soarelui peste piureul de ardei pus deja în borcane. Acesta va preveni formarea mucegaiului, contribuind la o conservare mai bună. Borcanele pot fi păstrate la frigider practic până la primăvară (dacă nu le veți mânca până atunci) și nu ocupă mult loc.

Piureul de ardei își menține excelent culoarea intensă, suculența și aroma. Poate fi folosit în calitate de sos pentru carne și pentru asezonarea felurilor de mâncare, în a căror rețetă este menționat ardeiul. Suntem siguri că după ce veți încerca să conservați ardeiul după această rețetă, veți dori să o repetați și în următorii ani.

Savurați conservele aromate de ardei și nu uitați să distribuiți această rețetă prietenilor voștri!