Cum puteți cultiva pepenii verzi dacă nu aveți grădină? Iată o soluție interesantă!

Grădina, serele de legume și casa de vară nu sunt doar locuri de recreere și de relaxare în natură, ci și o sursă de energie, frumusețe și produse ecologice. Fiecare grădinar dorește să-și petreacă vara în beneficiul său și al familiei sale. Cele mai populare culturi din grădină sunt, bineînțeles, castraveții, roșiile, ardeii, vinetele, varza, căpșunile, usturoiul și multe alte legume. Dar, de asemenea, în ultimii ani, fermierii și grădinarii au început să cultive pepeni verzi și galbeni, mai ales că, în prezent, există o varietate mare de soiuri și hibrizi promițători.

Astăzi vă vom descrie o metodă interesantă de cultivare a pepenilor verzi, pe care am văzut-o la un grădinar, cunoscut de al nostru. Ne căutând la faptul că metoda este neobișnuită, am rămas surprinși să vedem câtă roadă a obținut acesta din pepenii plantați. De asemenea, această metodă este potrivită pentru cei care nu mai au loc în grăină, sau pur și simplu nu dispun de una.

Veți avea nevoie de:

– saci;

– pământ afânat;

– semințe de pepene verde.

Mod de lucru:

1. Pentru început, tăiați o treime din partea de sus a sacilor, apoi răsuciți-le marginea, aranjați-i în rând în locul unde doriți să-i creșteți (în cazul nostru, în veranda de tip deschis) și umpleți-i cu pământ.

2. În final, găuriți sacii cu ajutorul unei foarfeci, ca să aibă pe unde să se scurgă apa în exces.

3 Acum, plantați semințele de pepene verde. Adăugați câte aproximativ 10 semințe în fiecare sac. Însă nu le adânciți în sol prea tare. Plantați-le la suprafață și acoperiți-le doar cu puțin pământ, apoi udați-le – și iarăși, nu din abundență.

4. Peste 5 zile, semințele noastre au încolțit și au produs mici fire de răsaduri. La această etapă, puteți vedea deja care semințe erau bune și care nu. Iar dacă răsadurile au crescut prea alături unul de altul, le puteți transplanta, deoarece rădăcinile sunt încă foarte mici. Până la urmă, în fiecare sac trebui să lăsați doar un fir de răsad frumos și sănătos. Afânați solul, apoi udați-l.

5. După ce răsadurile s-au mai ridicat un pic, adăugați câte două suporturi din lemn în fiecare sac. După aceasta, fixați-le cu o bucată de sârmă precum în imaginea de mai jos și, deasupra fiecărui sac, legați câte o bucată de plasă de grădină.

6. Când se vor mai întinde puțin, să le rupeți vârfurile.

7. Iată cum arată plantele peste 35 zile:

La această etapă, rupeți una dintre florile masculine, îndepărtați-i petalele și cu pistilul rămas, polenizați toate florile, pentru a vă asigura că acestea vor forma fructul.

8. Iată cum arată pepenii verzi peste 75 zile:

Asta este tot. A rămas să culegeți roada și să vă bucurați de rezultatul obținut!

Spor la grădinărit!