Cum puteți curăța vasele vechi de gătit, astfel încât să devină din nou ca noi!

Astăzi vă vom împărtăși o metodă 100% funcțională de curățare a vaselor vechi și murdare de grăsime, astfel încât să devină din noi frumoase și strălucitoare. Vom testa metoda pe niște vase vechi, care nu au fost curățate de ani de zile.

Veți avea nevie de:

– 200 g de bicarbonat de sodiu;

– 2 sticle de lipici pentru papetărie (110 g fiecare);

– 150 g de săpun de rufe.

Mod de lucru:

1. Dați săpunul de rufe prin răzătoarea cu găuri mici și combinați-l cu 7 l de apă fierbinte într-un lighean încăpător de aluminiu sau fier.

2. Puneți-l pe foc și adăugați bicarbonatul de sodiu și lipiciul și amestecați. Lăsați soluția să ajungă în punctul de fierbere. Vă recomandăm să aerisiți bine încăperea în timpul lucrului cu lipiciul.

3. Puneți vasele murdare în ea și lăsați-le să fiarbă, până când veți vedea că depunerile și stratul de murdărie începe să se desprindă de la sine, să fie moale și ușor de îndepărtat. Pe măsură ce soluția se va evapora, mai adăugați apă fierbinte.

*Vasele din aluminiu sau oțel, se vor înmuia mult mai rapid decât acelea din fontă. Însă cu puțină răbdare, veți putea scăpa și de arsura acestora.

4. Odată ce veți vedea că deja sunt posibile de spălat manual, scoateți-le cu grijă și clătiți-le imediat sub jet de apă caldă. Dacă le veți lesă, murdăria se va usca și va fi din nou greu de îndepărtat. Frecați-le cu un burete și gel de vase.

5. Să știți că am obținut un rezultat foarte minunat! Chiar și vasele arse foarte tare prin părți și la bază au devenit curate și sclipitoare. Desigur, procesul poate dura ore întregi, în dependență de gradul de arsură și murdărie, însă rezultatul final merită orice efort.

Metoda este foarte eficientă! V-o recomandăm!

Spor la treabă!