Cum puteți obține o recoltă mare de ridiche!

Creșteți ridichea folosind micile secrete prezentate astăzi și veți obține un randament ridicat.

Aceste culturi frumoase vor fi gata să fie recoltate în doar 30 de zile, fără adaos de îngrășăminte.

1.Unul din secretele principale ale cultivării este solul fertil, adică cu suficient compost, puteți adăuga vermicompost, și cel mai important, solul nu trebuie să fie acid, dacă nu doriți ca ridichea să fie mică, tare și de formă alungită.

2.O altă recomandare ar fi plantațiile mixte. În același pat, puteți crește 2 rânduri de ridiche, pe mijloc castraveți, iar la margină ceapă. Astfel se folosește eficient orice spațiu.

3.Atunci când semănați ridichea, păstrați distanța de 3-5 cm între gropi!

După ce veți recolta ridichea, în acel loc puteți semăna mărar sau alte culturi.  Astfel solul nu se epuizează, iar fiecare cultură îl influențează într-un fel anume, de exemplu ridichea nu îi permite să se usuce.

4.O altă regulă sunt irigările frecvente. Ridichea trebuie udată, uneori, chiar și de 2 ori pe zi: dimineața și seara. Dacă e vreme răcoroasă, o singură dată. În acest fel, ridichea crește bine, este suculentă, crocantă și nu tare iute.

Apropo, ridichea crapă atunci când începeți brusc să udați solul, după o perioadă uscată. Același lucru are loc și în cazul tomatelor. Iar ca să evitați acest lucru, faceți irigări frecvente.

5.În cazul în care, plantațiile dumneavoastră au fost afectate de dăunători, cum ar fi puricele negru al cruciferelor – unica insectă care poate distruge frunzele, puteți folosi praf de tutun, insecticide și cenușă. Vă recomandăm cenușa, deoarece scade aciditatea solului și reprezintă, în același timp, un bun fertilizant. Fiind un îngrășământ bogat în potasiu și fosfor.

Tot ce aveți de făcut este să presărați cenușa pe frunze, după care să udați plantele. Iar dacă sunt foarte mulți purici, atunci e nevoie mai întâi să udați plantele, apoi să le pudrați cu cenușă, folosind o sită sau cu mâinile.

Cenușa este foarte eficientă și vă garantăm că nu veți mai avea nevoie de alte preparate chimice. În plus, este și sigură, în special dacă vă place să consumați frunzele de ridiche, adăugându-le în salate.

Urmați aceste sfaturi simple și în doar 30 de zile veți culege ridiche atât de mare, gustoasă, suculentă, vitaminoasă și fără crăpături.

Spor la grădinărit!