Cum puteți păstra varza până la primăvară în beci, pe balcon sau în pod!

Astăzi, venim cu o idee cum puteți păstra varza pe parcursul iernii în beci. Veți afla, de asemenea, și cum se pregătește o căpățână de varză pentru păstrare.

AVEȚI NEVOIE DE:

-varză;

-folie alimentară.

PAȘI DE URMAT:

1.După ce ați adus varza din grădină, o lăsați în încăpere pentru puțin timp, să se usuce.

2.Dacă e nevoie să rupeți foile de la suprafață, atunci ștergeți neapărat picăturile de sub frunze cu o cârpă sau un prosop. Astfel îndepărtați și murdăria de sub frunze.

3.Înfășurați căpățâna cu folie alimentară, 3-4 straturi, care menține umiditatea necesară pentru păstrarea verzei. Este foarte important ca folia să acopere complet suprafața verzei pe toate părțile.

Sfat. Folia alimentară se potrivește pentru păstrarea în spațiile reci: beci, balcon, pod. La temperatura camerei, varza începe să se strice.

4.Varza bine înfășurată se dă la beci și se așază într-un singur strat pe borcanele cu conserve. Nu așezați căpățânile una peste alta.

5.O altă metodă este să puneți varza înfășurată cu folie într-o pungă de plastic și să o agățați în beci sau pivniță.

6.Dacă păstrați varza în pod, atunci trebuie să țineți sub control temperatura. În cazul în care dau gerurile, căpățânile trebuie transferate în spații mai calde. Iar după ce gerurile se termină, duceți varza din nou în pod.

Temperatura de păstrare a verzei este de -0…+1°С, umiditatea 85-90%, perioada 180-270 de zile, în funcție de soi.

Împărtășiți cu noi propriile metode eficiente de păstrare a verzei pe parcursul iernii.

Mult spor!