Cum puteți să înlocuiți de sine stătător cursorul fermoarului de pe haine? De acum nu va mai trebui să mergeți la croitor!

Fiecare om s-a ciocnit măcar o dată în viață de problema fermoarului „desfăcut”. Problema poate fi soluționată, dacă cerem ajutorul specialiștilor calificați.

Dar dacă vă veți înarma cu un clește, cu răbdare și veți face rost de un nou cursor potrivit, veți putea realiza lucrarea de reparație de sine stătător în doar câteva minute.

Cursorii fermoarelor pot fi confecționați din metal sau plastic.

Înainte de a începe lucrul, trebuie să înțelegeți că cel mai bine ar fi să cumpărați un cursor nou (în loc să-l scoateți de pe îmbrăcămintea veche), dacă doriți ca rezultatul să fie unul reușit.

Trebuie să luați în considerație și faptul că cursorii pot fi diferiți — pentru fermoare metalice și plastice. Cursorul de plastic nu se va potrivi cu șirurile de lame metalice și invers. Când veți merge la magazin, cel mai bine ar fi să luați un model cu dumneavoastră.

Cel mai important este să vă descurcați cu opritoarele.

Instalarea unui cursor nou se realizează cu ajutorul cleștelui cu tăiș lateral. Se recomandă utilizarea opritorilor, care nu permit cursorului să iasă de pe șirurile de lame, limitând mișcarea la capetele fermoarului.

De obicei, acestea se găsesc în mercerii, dar pot fi scoase și de pe hainele vechi.

Înlocuirea cursorului durează câteva minute.

Când schimbați un cursor de plastic, opritoarele superioare de pe ambele șiruri de lame pot fi pur și simplu tăiate pentru introducerea ulterioară a cursorului.

Dacă fermoarul este metalic, atunci va trebui să le scoateți cu grijă. Îmbrăcând cursorul pe fermoar, vă mai rămâne să fixați opritoarele pe locurile anterioare sau să puneți altele noi.

Înainte de instalarea opritoarelor vă recomandăm încă o dată să verificați corectitudinea alegerii cursorului și să vă asigurați că el glisează pe fermoar fără probleme.

Procedura descrisă mai sus costă mult mai puțin decât înlocuirea întregului fermoar în atelierele de croitorie și necesită doar puțin din timpul dumneavoastră.

Spor la treabă!