Cum puteți să redați aspectul îngrijit rufelor decolorate? Albul devine mai alb, iar culorile — mai intense!

O dată cu trecerea timpului toate rufele se decolorează: cele albe capătă o nuanță gri sau gălbuie, iar cele colorate devin șterse, își pierd intensitatea. Și chiar dacă sunt absolut curate, asemenea rufe nu mai arată prezentabil. Dar nu vă grăbiți să le trimiteți la țară sau să le aruncați, deoarece există o metodă simplă, care permite rezolvarea acestei probleme.

AVEȚI NEVOIE DE:

-înălbitor de rufe pe bază de oxigen;

-soluție de înlăturat petele de pe rufe;

-detergent pentru rufe sub formă de gel.

MOD DE LUCRU:

Refacerea aspectului rufelor se face în 2 etape. Prima etapă presupune înmuierea lor. Turnați apa fierbinte în ligheanul sau vasul ales pentru acest proces, după care adăugați înălbitorul pe bază de oxigen în ea, orientându-vă după instrucțiunile de pe ambalajul lui.

Încă un avantaj al acestei metode constă în faptul că ea nu presupune cheltuirea unor sume mari de bani. Oricare din ingredientele necesare se află deja în casă sau pot fi găsite la prețuri accesibile. 

Înălbitorul pe bază de oxigen acționează destul de bine de sine stătător, dar ca să obțineți un rezultat încă mai bun, combinați-l cu detergent sub formă de gel sau soluție de înlăturat petele. Sunt suficiente două capace din ultima.

Lăsați rufele să se înmoaie pe parcursul a aproximativ 3 ore, întorcându-le periodic, dacă este necesar, astfel încât apa să le acopere complet. Peste 3 ore veți observa chiar și pe rufele ude că nuanța lor a devenit mai intensă. Atrageți atenția la cât de tulbure este apa din lighean! Și acest lucru s-a întâmplat cu rufele absolut curate, ceea ce înseamnă că acestea erau „impuritățile” acumulate în interiorul țesăturilor.

Stoarceți rufele înmuiate și transferați-le în mașina de spălat rufe, setând și o limpezire suplimentară, ca să îndepărtați toate soluțiile de spălat de pe ele.

Gata! Admirați rezultatul!

Spor la treabă!

New