Cum puteți să verificați autenticitatea argintului în condiții casnice?!

Astăzi vrem să vă prezentăm câteva metode, prin care puteți să verificați autenticitatea articolelor de argint în condiții casnice. Sunt simple, rapide și eficiente!

METODA NR. 1

Aveți nevoie de:

-un magnet.

Mod de lucru:

1.Apropiați magnetul de articolele de argint, pe care vreți să le verificați. Dacă ele se lipesc de magnet sau se mișcă în prezența lui, înseamnă că sunt compuse din oțel inoxidabil (culoarea lui și cea a argintului sunt foarte asemănătoare).

2.În cazul, în care este puternic, magnetul poate determina o reacție în apropierea sistemului de închidere a lănțișorului sau brățării, deoarece acesta conține un arc metalic. Dacă restul lănțișorului sau brățării nu reacționează, înseamnă că cel mai probabil este de argint.

METODA NR. 2

Este important să studiați aspectul exterior al articolului. Prezența marcajului garantează autenticitatea lui. De asemenea, cercetați cu atenție elementele lui: toate verigile unui lănțișor (de exemplu) trebuie să fie sudate, fără să prezinte defecte. Trebuie să fie sudate și verigile situate lângă sistemul de închidere.

Dacă este vorba de bijuterii cu pietre, cele falsificate prezintă pietre atașate cu lipici. Acest lucru este vizibil cu ochiul liber sau prin lupă. Firmele respectabile nu ar proceda astfel nici măcar cu cele mai ieftine produse.

Dacă vine vorba de tacâmurile de argint, trebuie să faceți diferența dintre cele de argint și cele din alpaca (un aliaj de zinc, cupru și nichel), placate cu argint. Acest lucru poate fi identificat prin studierea marcajelor de pe articole, precum și prin vechea metodă de verificare cu dinții: argintul este un material moale, pe care rămân urmele dinților după mușcare.

METODA NR. 3

Aveți nevoie de:

-înălbitor de rufe sau altă soluție, care conține clor;

-unguent cu sulf;

-un bețișor;

-o pilă de unghii — foarte fină, fără rugozități.

Mod de lucru:

1.Curățați articolul, care urmează să fie verificat, cu pila fină de unghii.

2.Apoi aplicați o picătură de soluție cu clor sau puțin unguent cu sulf pe suprafața lui. Lăsați agentul chimic ales să acționeze pe parcursul a 5-10 minute (reacția la sulf se produce mai lent).

3.Drept rezultat, dacă articolul este de argint, clorul sau sulful lasă o urmă întunecată pe suprafața lui. Aceasta poate fi ulterior curățată cu pila de unghii: este ușor și nu necesită un efort deosebit.

Trebuie să știți că și alpaca reacționează la prezența clorului sau sulfului prin apariția unei pete întunecate, dar reacția este mai intensă și se produce instantaneu.

METODA NR. 4

Această metodă are 2 dezavantaje: necesitatea unui cântar foarte exact și imposibilitatea verificării articolelor cu pietre și a medalioanelor goale în interior.

Aveți nevoie de:

-un cântar;

-o bucată de ață;

-un pahar cu apă.

Mod de lucru:

1.Cântăriți articolul. De exemplu are greutatea de 5.7 g.

2.Apoi așezați paharul cu apă pe cântar și setați-l la nivelul 0. Legați articolul cu bucata de ață și scufundați-l complet în apă, astfel încât să nu atingă pereții și fundul paharului. Notați valoarea obținută (de exemplu: 0.57).

3.Împărțind 5.7 la 0.57, obținem valoarea de 9.82. Aceasta este densitatea materialului, din care este confecționat articolul.

Astfel, densitatea argintului trebuie să fie mai mare de 10.

Densitatea cuprului este egală cu aproximativ 9, iar cea a aluminiului — circa 2.5-2.7.

Spor la treabă!