Cum puteți salva pernele vechi și îngălbenite!

Cu timpul, pernele devin galbene și dumneavoastră nu puteți schimba acest lucru. Cu toate acestea, pernele decolorate și îngălbenite sunt foarte neplăcute. Deci, veți afla mai jos cum le puteți albi până la starea lor inițială!

AVEȚI NEVOIE DE:

-1 pahar de detergent pentru mașina de spălat;

-1 pahar de detergent pudră pentru mașina de spălat vase;

-1 pahar de înălbitor;

-1/2 pahar de borax (borat de sodiu).

PAȘI DE URMAT:

1.În primul rând, verificați dacă pernele dumneavoastră pot fi spălate în mașina de spălat. Majoritatea pernelor cu puf, precum și cele sintetice într-adevăr pot fi spălate. Înainte de spălare, îndepărtați husa și fața de pernă (dacă sunt).

2.Înmuiați pernele în apă fierbinte. Cel mai bine ar fi să le înmuiați pe toate într-un vas (cada de baie).

Deci puneți o cratiță cu apă la foc, o aduceți până la punctul de fierbere, apoi adăugați ambii detergenți și boraxul. Amestecați, până detergenții se dizolvă complet.

3.Turnați amestecul din cratiță în cada de baie și adăugați înălbitorul. Lăsați pernele să stea în soluție timp de 30 de minute. Periodic, bateți ușor pernele pe toate părțile, să se înmoaie bine.

4.Apoi puneți pernele în mașina de spălat și setați un ciclu obișnuit de spălare, cel mai bine cu clătire suplimentară.

5.Nu vă rămâne decât să uscați pernele. Vă recomandăm să le uscați la umbră, cu vânt, nu la soare, cum cred majoritatea. Dacă aveți funcția de uscare a penelor și pufului la mașina de spălat, folosiți-o.

Mult spor!