Cum puteți transforma carnea fiartă într-un preparat cu gust divin!

De obicei, carnea de porc se coace, se prăjește sau se înăbușă. Carnea de porc fiartă se consideră prea uscată. Însă o puteți transforma într-un aperitiv minunat cu ajutorul unei marinade deosebite. Se prepară foarte simplu, e necesar doar să aveți răbdare până carnea se va îmbiba foarte bine cu mirodenii.

Pentru acest aperitiv puteți folosi nu doar carne de porc, dar și de vită. Limba de porc și de vită la fel se potrivește. Dacă nu vă place coriandrul, înlocuiți-l cu pătrunjel, mentă, mărar, busuioc sau altă verdeață.

INGREDIENTE:

-500 gr de carne de porc;

-4 cuișoare;

-3 cepe;

-1 ardei chili;

-90 ml de zeamă de lămâie sau limetă;

-3 linguri de zahăr;

-4 linguri de ulei  e măsline;

-1/2 linguriță de maghiran;

-1/4 linguriță de fulgi de ardei iute;

-3 boabe de piper negru;

-2 foi de dafin;

-1 legătură de corinadru;

-50 ml de apă;

-2 linguri de oțet balsamic;

-1½ linguriță de sare;

-1/2 linguriță de piper negru măcinat;

-1 linguriță de pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți bucata întreagă de carne în apa clocotită, adăugați boabele de piper negru, foile de dain și 1 ceapă în care înfigeți cuișoarele. Fierbeți totul la foc mediu. După 30 de minute, adăugați sare, lăsați să mai fiarbă timp de 10 minute, verificând carnea dacă e gata: faceți o incizie, dacă se elimină lichid transparent – e gata, dacă este tulbure sau roșu – continuați să fierbeți.

2.Amestecțai apa cu ulei, zeamă de lămâie și oțet balsamic, apoi adăugați condimentele, sarea și zahărul.

3.Tăiați ceapa inele subțiri sau jumătăți de rondele.

4.Scoateți carnea din apă, o tăiați felii de grosime medie – cele groase nu se vor îmbiba, iar cele subțiri se vor rupe în marinadă.

5.Luați vasul în care se va marina carnea și alternați straturi de carne și ceapă. Turnați marinada, acoperiți cu capac sau cu folie alimentară. Dați vasul la frigider pentru cel puțin 4 ore (în acest caz trebuie să amestecați cu grijă carnea la fiecare oră), dar cel mai bine peste noapte. Tăiați ardeii chili în jumătate pe lungime, îndepărtați semințele și cotoarele, apoi tăiați-i bucăți mici.

Aranjați frumos carnea pe platou și ornați cu fire de verdeață. Adăugați ardeiul chili în porții mici, să nu fie prea iute! Bucurați-vă familia și prietenii cu un astfel de aperitiv picant.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!