Cum să alungați furnicile din casă până ele nu v-au alungat pe dumneavoastră!

Savurarea perioadei de vară poate fi stricată de un fenomen neplăcut – insectele. La nivel instinctiv, oamenii au o frică și un dezgust față de ele. Și nu în zadar: în cursul evoluției, am aflat clar că insectele mușcă, răspândesc infecția și strică mâncarea.

Omul singur le atrage prin modul său de viață. Să analizăm, de exemplu, furnicile. Vase murdare nu de o singură zi, firimituri pe jos și pe masă, gunoiul, care stă în coș de câteva zile – un loc de vis pentru ele.

Invazia furnicilor are loc, cel mai frecvent, vara. Furnicile domestice sunt inofensive, deși nu arată foarte simpatic. Cel mai neplăcut este faptul, că micii musafiri neinvitați pătrund în spațiile locative, merg pe mobilier și pe ustensilele de bucătărie, ajung în vasul cu zahăr și, în general, prezența lor supără în toate felurile.

Iată cum puteți scăpa de furnicile din casă fără produse chimice, într-un mod sigur pentru copii și animalele de companie. Secretul constă în uleiul de cuișoare. Pur și simplu aplicați câte o picătură de ulei esențial în fiecare colț al încăperii și furnicile vor fugi imediat!

Pentru o suprafață mare a casei, e nevoie să pregătiți un amestec special. Aveți nevoie de 1 pahar de apă caldă și 5-6 picături de ulei de cuișoare. Amestecați bine ingredientele, înmuiați cârpa în soluție și ștergeți pardoselile din toată casa.

Această metodă simplă va speria insectele și ele vor dispărea din casă în mai puțin de 24 de ore. Se pare că furnicile nu suportă fenolul – o substanță otrăvitoare, care se conține în uleiul de cuișoare. Pentru ca insectele să dispară e nevoie de o cantitate foarte mică de plantă. Dar nu vă faceți griji, substanța este absolut sigură pentru oameni și animale.

De asemenea, puteți pregăti o soluție sub formă de spray împotriva furnicilor pe bază de uleiuri eterice, pe care o puteți lua la drum. E verificat că ea acționează foarte eficient și în cazul căpușelor! Turnați într-un pahar cu apă 1 linguriță de ulei de cuișoare și geranium, 1 lingură de alcool, turnați soluția într-un recipient cu pulverizator și îl agitați bine înainte de utilizare.

Cu soluția obținută prelucrați potecile de furnici o dată la 3 zile și furnicile vor pleca din casa dumneavoastră. De asemenea, puteți stropi hainele și pielea, ca să vă protejați de căpușe. Apropo soluția este eficientă și în cazul animalelor de companie.

Dumneavoastră aveți furnici în apartament? Care metode de combatere au fost cele mai eficiente? Împărtășiți-ne experiența și nu uitați să distribuiți informația!

Mult spor!

New