Cum să curățați aragazul!

Dacă doriți ca aragazul să-și păstreze cât mai mult timp aspectul inițial, ar fi bine să-l ștergeți de fiecare dată când se murdărește. Însă chiar și petele uscate de grăsime de 2 săptămâni pot fi îndepărtate dacă cunoașteți metodele. Noi venim cu 4 moduri eficiente, care vă permit cu ușurință să curățați aragazul, astfel încât să strălucească!

1.Bicarbonat de sodiu

AVEȚI NEVOIE DE:

-150 ml de apă fierbinte;

-30 gr de bicarbonat de sodiu.

PAȘI DE URMAT:

1.Ca să curățați aragazul cu bicarbonat de sodiu, este suficient să presărați suprafața cu bicarbonat și să-l umeziți cu o cantitate de apă fierbinte.

2.Peste 5 minute, îndepărtați murdăria cu un burete moale. Această soluție naturală curăță delicat suprafața emailată și de inox, fără zgârieturi, și se spală ușor.

2.Apă de sticlă

AVEȚI NEVOIE DE:

-200 ml de apă fierbinte;

-3 linguri de bicarbonat de sodiu;

-2 lingurițe de detergent;

-2 linguri de apă de sticlă.

PAȘI DE URMAT:

1.Turnați apa într-o sticlă, adăugați bicarbonat, detergent și apă de sticlă, apoi agitați foarte bine recipientul.

2.Repartizați soluția pe suprafața aragazului murdar și o lăsați să acționeze timp de 30 de minute. Apoi îndepărtați resturile de grăsime și murdărie cu un burete.

3.Soluție de săpun

AVEȚI NEVOIE DE:

-1l de apă fierbinte;

-20 gr de săpun de rufe;

-1 măr.

PAȘI DE URMAT:

1.Într-o cratiță mare, aduceți apa până la punctul de fierbere.

2.Treceți săpunul prin răzătoarea mare și îl adăugați în cratiță.

3.Apoi treceți mărul prin răzătoare mare și îl adăugați în cratiță. Acidul malic vă ajută să îndepărtați petele de grăsime.

4.După ce amestecul se răcorește, umeziți aragazul și lăsați pentru 10 minute, apoi îl ștergeți cu buretele, cât să fie uscat. Cu aceeași soluție, puteți curăța hota, cratițele din oțel inoxidabil și tigăile din fontă.

4.Picături de amoniac-anason

AVEȚI NEVOIE DE:

-mănuși de cauciuc;

-discuri demachiante;

-25 ml de picături amoniac-anason.

PAȘI DE URMAT:

1.Înmuiați discul demachiant în soluție și ștergeți suprafața murdară. Picăturile curăță perfect butonii aragazului.

2.Ștergeți suprafața cu o cârpă umedă.

Sfat. Curățarea grătarului aragazului este o sarcină destul de dificilă. Pentru aceasta trebuie să știți din ce material este făcut. Grătarul din fontă poate fi curățat prin metoda înfierbântării la foc. Pentru celelalte materiale se potrivește înmuierea în soluție de săpun. Emailul se curăță cu apă fierbinte și soluție de bicarbonat de sodiu sau turnați amoniac într-o pungă mare și lăsați grătarul în ea peste noapte. Dimineață îl spălați cu apă. Iată cum puteți curăța grătarul aragazului de grăsime fără mult efort.

Acum va fi mult mai plăcut să faceți ordine și nu va fi nevoie să pierdeți mult timp pentru curățarea aragazului murdar. Recunoașteți, ați tapetat vreodată suprafața aragazului cu staniol ca să nu fie nevoie să-l spălați atât de frecvent?