Cum să curățați para de duș de depuneri calcaroase!

Nici un an nu a trecut de când această pară de duș a fost cumpărată și iată…Cele mai mici găuri sunt înfundate cu calcar și jeturile de apă stropesc în toate părțile. Cum să desfaceți para de duș și să îndepărtați depunerile cât mai repede posibil? 

Desigur, ați putea lua un cui mic și, fără să desfaceți para, să scobiți cu el găurile înfundate. Dar există o metodă mai bună. Și noi o cunoaștem! 

Sărurile de magneziu și calciu din apa dură se depun pe instalații sanitare, formând un strat albicios de calcar. În unele cazuri, acest lucru este doar inestetic, în altele, cu timpul, duce la defecțiuni grave (cum ar fi, de exemplu, în mașinile de spălat și încălzitoarele de apă). 

Depunerile de calcar de pe para de duș nu sunt cea mai gravă problemă, dar și acestea deranjează gospodinele, deoarece nu este chiar atât de simplu să scapi de ele. Din fericire, bicicleta este demult inventată, nu vă rămâne decât să învățați să o folosiți. 

Acidul citric este soluția minunată și verificată de nenumărate ori, care ajută la îndepărtarea calcarului. Poate fi incomod să înmuiați para în întregime în acid citric, iată de ce ar fi bine să o deconectați de la furtun. 

Dacă vă uitați atent, puteți observa că majoritatea găurilor sunt înfundate de calcar. Pasul următor este să scoateți capacul perei. 

În unele construcții, aceasta se desface în întregime, în altele va fi nevoie să deșurubați mai întâi mufa centrală. Sub ea se găsește un șurub, care unește capacul perei cu corpul ei. 

În cazul perelor cu întrerupător, puteți avea nevoie de o cheie cu știft, dar o puteți înlocui cu un clește cu vârf lung (ca în imagine) sau cu o foarfecă cu vârfuri rotunjite. 

Aveți nevoie doar de această parte. Cumpărați un pliculeț de acid citric de 80 gr, deși veți folosi doar jumătate de cantitate. 

Transferați acidul citric într-un vas adânc și turnați apă fierbinte. Așezați capacul în apă și, dacă e nevoie, mai turnați apă clocotită. 

E nevoie să așteptați 30-60 de minute. Apoi scoateți capacul și verificați găurile. 

Atât, para e ca nouă. Nu a fost nevoie nici să frecați cu peria. Trebuie doar să fixați para de furtun și puteți face duș. 

Dacă para nu se scoate și depuneri nu sunt foarte multe, turnați soluție de oțet într-o pungă de plastic și legați-o astfel încât para să fie înmuiată complet în lichid. Lăsați soluția să acționeze timp de 2 ore, apoi spălați cu apă caldă. 

Mult spor!