Cum să faceți o mini sobă dintr-o simplă butelie de gaz!

Mâncarea pregătită în aer liber este mult mai gustoasă. Îmi place mult să gătesc în grădină, iată de ce mi-am realizat o mini sobă specială, care s-a dovedit a fi mult mai bună decât cele din comerț, plus că este și frumoasă.

PAȘI DE URMAT:

1.Luați o butelie de gaz de dimensiune medie, desigur că goală. Deshideți supapa și lăsați să iasă gazul care a mai rămas. Toată procedura trebuie efectuată neapărat în aer liber.

2.Apoi umpleți obligatoriu rezervorul cu apă, astfel încât să eliminați toate urmele de gaz. Din considerentele măsurilor de securitate nici într-un caz nu omiteți acest pas.

3.Apoi, folosind banda adezivă de hârtie, trasați schema după care va fi tăiată ușa. Perforați găuri pentru balamale și tăiați ușa. În partea inferioară a buteliei, faceți găuri mari prin care, în timpul arderii, va ajunge aerul.

4.Fixați zăvorul și ușa în balamale. În partea de sus, tăiați o deschizătură pentru a suda o placă groasă și plată. Datorită ei încălzirea va fi uniformă și veți putea pune pe ea tigaia sau cratița.

5.Sudați placa. Coșul de fum îl faceți sub unghi dintr-un profil.

6.Pentru ca ușa sobei să se închidă mai strâns, pe perimetrul ușii sudați benzi din oțel.

7.Din bare metalice groase, sudați grila din interior. Pe ea vor arde lemnele, iar cenușa va cădea prin grătar la fundul sobei.

8.În ușă, faceți o fereastă îngustă, prin care veți putea urmări procesul plăcut al arderii lemnelor.

9.Dacă doriți ca soba să fie mai înaltă, sudați-i piciorușe din bucăți de profil. Înainte de vopsire este necesar să șlefuiți toate suprafețele, îndepărtând astfel vopseaua veche.

10.Vopsiți soba cu vopsea rezistentă la foc.

REZULTATUL

În cele din urmă, obțineți iată așa o sobă minunată. Arată foarte drăguț și atractiv.

Gătitul devine o plăcere. Datorită faptului că are dimensiuni mici, o puteți transfera fără probleme oriunde doriți.

Iar fundul sobei se curăță foarte ușor de cenușă, este suficient doar să o înclinați și toată cenușa va cădea.