Cum să faceți un caboșon!

Există persoane care consideră păstrarea cioburilor un semn rău. Însă mai există și cei, pentru care să spargi ceva înseamnă noroc. Noi considerăm că capacitatea de a oferi unui lucru frumos o viață nouă este un adevărat talent. Astăzi, vă propunem să aflați o metodă interesantă de a transforma cioburile de veselă în caboșoane pentru bijuterii stilate.

AVEȚI NEVOIE DE:

-veselă spartă;

-bormașină;

-piatră de șlefuit pentru bormașină;

-perie din sârmă pentru bormașină;

-protecție – o mască pentru nas și ochelari pentru ochi;

-bucăți de fetru;

-clei;

-mărgele de nisip;

-șnur pentru bijuterii cu închizătoare.

PAȘI DE URMAT:

1.Pentru ca să transformați un ciob de ceainic în caboșon, trebuie să șlefuiți marginile ascuțite cu o bormașină. Ca să neteziți toate colțurile care împung și taie, vă recomandăm să folosiți piatra de șlefuit pentru bormașină.

2.Șlefuiți toate părțile ciobului, apoi, cu peria din sârmă, prelucrați suprafața. Dați atenție suprafeței, care va fi lipită de pânză, aceasta trebuie să fie mai netedă și plată.

3.Acum, treceți la crearea bijuteriei. Lipiți caboșonul de baza din fetru, folosind clei, apoi începeți să coaseți mărgelele din nisip în jurul caboșonului.

Primul rând constă dintr-un singur strat de mărgele de nisip. Următorul rând trebuie cusut peste o mărgea anterioară, ca să obțineți un efect de mozaic. Apoi încă un rând peste o mărgea. Repetați, până obțineți 3-5 rânduri – în dependeță de grosimea caboșoanelor-cioburi.

4.După ce ați cusut un caboșon, pe părțile laterale puteți lipi altele două. Vă recomandăm să folosiți cioburi de forme diferite pentru un efect mai interesant al produsului finit.

5.Caboșoanele sunt cusute, dar între ele a rămas mult spațiu liber. Puteți adăuga mărgele și să le coaseți la fel.

6.Partea decorativă e gata. Acum îndepărtați fetrul în plus. Mai bine lăsați câte 1 mm de fetru pe margini, decât tăiați prea tare, puteți prinde ața și toată lucrarea va fi deteriorată.

Apoi coaseți de fiecare capăt câte o închizătoare, de care veți fixa șnurul.

7.Atât, bijuteria este gata! A ieșit pur și simplu minunată, nu-i așa?

Japonezii consideră că vesela spartă este  mult mai prețioasă. Un ceainic crăpat ajunge să fie mai scump, deoarece nu este un ceainic simplu, ci un obiect cu istorie!

Ceainicul din ceramică, care nu a fost aruncat, ci transformat în ceva nou, fie în mozaic pentru perete sau bijuterie, este, de asemenea, o recunoaștere a faptului că lucrul a fost atât de frumos încât nu doriți să vă despărțiți de el, dar doriți să vă bucurați și să îl admirați, chiar și într-o formă nouă.

Împărtășiți-le prietenilor această idee minunată pentru că inspirația este atât de molipsitoare!