Cum să fertilizați orhideele și să aveți grijă de ele pe timp de iarnă, astfel încât să înflorească și să fie mereu verzi și frumoase!

În acest articol, veți afla cum să fertilizați corect o orhidee, când este cel mai bine să o faceți și despre greșelile pe care nu trebuie să le comiteți dacă doriți ca orhideele dvs. să înflorească mult timp și luxuriant.

Reguli de bază!

1. Fertilizarea orhideelor se face doar în perioada de creștere, când se observă vizual că a început creșterea frunzelor, rădăcinilor sau a tijelor florale.

2. Nu trebuie să fertilizați orhideea în decursul unei luni după transplantare.

3. Este nerecomandat să fertilizați plantele bolnave sau slăbite de dăunători sau putregai. În acest caz, se poate aplica o fertilizare foliară.

4. Fertilizarea orhideelor trebuie făcută obligatoriu după udare, deoarece fertilizarea pe rădăcinile uscate le poate arde. Asta în cazul utilizării unor fertilizanți chimici.

5. În lunile de iarnă, când regimul de temperatură este mai scăzut și zilele sunt mai scurte, este mai bine să fertilizați orhideea o dată pe lună. Dar primăvara și toamna, cât și în faza activă de creștere, dar nu de înflorire, trebuie să fertilizați plantele o dată la două săptămâni.

6. Dacă ați cumpărat o orhidee care înflorește activ acum, nu trebuie să o fertilizați sub nicio formă. Acest lucru va duce la reducerea perioadei de înflorire.

Alegerea fertilizantului!

Pe lângă aceste reguli, trebuie să alegeți corect fertilizantul care va susține sănătatea plantei, va prelungi timpul de înflorire și numărul de muguri. Fertilizarea orhideei este foarte necesară, deoarece sistemul radicular al acesteia extrage nutrienții din substrat, care constă în mare parte din scoarță, iar apa cu care udăm florile spală acești nutrienți. De aceea, este necesar să completați rezerva de nutrienți cu ajutorul fertilizanților.

Dacă doriți să fertilizanți planta cu un îngrășământ organic din comerț, atunci alegeți unul care să fie compus din microorganisme, să fie pentru stimularea înfloririi chiar și a orhideelor care nu au înflorit niciodată și, de asemenea, care să le protejeze împotriva unei game largi de agenți patogeni.

Microorganismele care se găsesc în acest îngrășământ trebuie să aibă capacitatea de a produce citochinine naturale, gibereline și auxine, care stimulează dezvoltarea activă și înflorire prelungită, favorizează dezvoltarea și formarea mugurilor, oferă o culoare bogată florilor și frunzelor, în timp ce efectul fungicid al preparatului trebuie să împiedice formarea bolilor fungice și bacteriene, precum și a diferitor tipuri de putregaiuri ale orhideelor, de care sunt foarte des afectate acestea.

Aplicarea fertilizantului!

1. Pentru a aplica acest îngrășământ, veți avea nevoie de apă stătută pe care trebuie să o colectați cu cel puțin o zi înainte de fertilizare. Apa ar trebui să fie la temperatura camerei sau puțin mai caldă. Recipientul cu îngrășământ pentru orhidee trebuie agitat bine înainte de utilizare și pentru 2 l de apă este necesar să diluați 30-35 ml de îngrășământ. Dar vedeți mai bine indicațiile de pe ambalaj, pentru că acestea pot să fie diferite.

2. După ce ați amestecat bine soluția, scufundați ghiveciul cu orhidee în apă și lăsați-l așa timp de 2 ore. Acest lucru nu va dăuna sistemului radicular al plantei cu acest tip de îngrășământ organic, dar îl va hrăni bine.

Sfat: Orhideea se lasă în lichid pentru 2 ore, doar dacă pe ambalaj este indicat faptul că fertilizantul este organic. Dacă este chimic, atunci 10-15 minute vor fi suficiente.

3. După 2 ore, scoateți orhideea din soluția de fertilizare, puneți-o pe o farfurie pentru ghiveci și așteptați ca excesul de fertilizant și umiditate să se scurgă în farfurie. Apoi, vărsați lichidul din farfurie și puneți floarea înapoi la locul ei obișnuit pentru a putea asimila nutrienții primiți.

Așadar, udând orhideea dvs. cu un asemenea fertilizant și îngrijind-o în modul corect, va înflori luxuriant, chiar și iarna, cât și pe tot parcursul anului. În plus, acest îngrășământ nu va dăuna sistemului radicular.

Spor la grădinărit!