Cum să fierbeți corect ouăle, astfel încât să se curețe ușor: câteva trucuri și sfaturi utile!

Gătirea corectă a ouălor este o artă în sine. Mulți oameni cred că este suficient să fierbi ouăle direct în apă, dar acest lucru este greșit. În realitate, există câțiva pași suplimentari care face ouăle mai fragede și coaja să se desprinde ușor.

Problemele comune în timpul fierberii ouălor!

Cei care spun că fierberea ouălor este ușoară, se confruntă adesea cu probleme precum dificultatea de a decoji ouăle deja fierte. Coaja și pielea oului nu pot fi curățate curat în 3 minute, ceea ce duce la risipirea unei cantități mari de albuș. În plus, în timpul procesului de fierbere a ouălor, se întâmplă adesea ca acestea să se crape. Asta se datorează, în principal, faptului că modul în care fierbeți ouăle nu este corect.

Cum se fierb corect ouăle?

În primul rând, pregătiți câteva ouă în funcție de numărul de persoane din familie. Spălați-le cu puțin bicarbonat de sodiu și sare. Cel mai perfect ar fi să le lăsați la înmuiat într-o astfel de soluție pentru 5 minute. Apoi trebuie să le clătiți sub jet de apă rece sau într-o soluție de apă cu oțet.

De ce se folosește apa cu sare și bicarbonat de sodiu pentru a spăla ouăle?

Sarea are efect de sterilizare și poate distruge eficient bacteriile de pe suprafața cojii de ou. Bicarbonatul de sodiu ajută la înmuierea murdăriei, astfel încât să fie ușor de curățat.

Cum se previne crăparea ouălor în timpul fierberii?

Când puneți ouăle la fiert, adăugați puțină sare în apă. Primul avantaj al sării este acela că ionii de clor din sare pot mări spațiul dintre coaja de ou și membrană, ceea ce ne ușurează curățarea de coajă. În al doilea rând, sarea poate îmbunătăți gustul ouălor fierte și reduce în mare măsură mirosul neplăcut al cojii.

De asemenea, ouăle nu se pun la fiert în apă rece, ci în momentul când apa din cratiță se află înainte de punctul de fierbere. Dacă le veți pune în apă rece, ouăle se vor încălzi împreună cu ea și gustul acestora va avea de suferit și pot ieși crude.

Cât timp se fierb ouăle?

Din punct de vedere al siguranței, timpul de fierbere al ouălor nu trebuie să fie prea scurt. În general, gălbenușul va începe să se solidifice după 6 minute. Este recomandat să le fierbeți timp de mai mult de 8 minute, pentru a asigura omorârea bacteriilor de Salmonelă, care ar putea există în ou.

Nutrienții din ouă!

Nutrienții precum proteinele și mineralele nu vor fi irosiți doar pentru că ouăle sunt fierte timp de câteva minute. Unii oameni pot crede că ouăle gătite mai mult au un gust mai bun, în timp ce alții pot crede că ouăle fierte mai mult timp sunt mai consistente și preferă să mănânce ouă mai moi.

Timpul optim de fierbere a ouălor!

Cel mai optim timp de fierbere al ouălor este de 6 minute și mai puțin de 10 minute. Apoi, timpul specific poate fi ajustat în funcție de gustul personal.

Cum se decojesc ușor ouăle?

Scoateți ouăle din cratiță și le puneți în apă rece. Ouăle fierte puse în apă rece vor fi deosebit de ușor de decojit.

Spor la treabă!