Cum să fierbeți ouăle ca să nu crape și să se curețe ușor de coajă!

Veți fierbe ouăle doar așa! Nu crapă și se curăță ușor dacă adăugați acest ingredient. La final, vă așteaptă o rețetă excepțională de salată franțuzească cu ouă, care merită încercată!

INGREDIENTE:

-2 mere;

-4 ouă;

-2 morcovi;

-100 gr de maioneză sau smântână fermentată;

-1 ceapă;

-150 gr de cașcaval.

MOD DE PREPARARE:

1.Luați o crăticioară, de preferat cu fund gros, și așezați ouăle foarte atent, ca să nu le loviți.

2.Turnați apă la temperatura camerei.

3.Luați o rondea de lămâie de grosime medie și scurgeți zeama în vasul cu ouă.

Sfat. Pentru ca metoda să funcționeze, este foarte important să adăugați zeama de lămâie de la început, înainte ca apa și ouăle să dea în clocot.

4.Puneți cratița la foc și fierbeți ouăle, până vor fi gata. În timpul fierberii, apa devine tulbure și de culoare albă. Dar nu vă faceți griji, zeama de lămâie nu influențează gustul ouălor.

Sfat. În plus, zeama de lămâie, împiedică apariția crăpăturilor pe suprafața cojii de ou. Iar dacă oul a fost crăpat de la bun început, atunci zeama dezinfectează apa și albește albușul.

5.Nu vă rămâne decât să răciți ouăle și să le curățați de coajă ușor și frumos.

6.Curățați ceapa de coajă, o puneți într-un vas, turnați apă clocotită și o lăsați pentru câteva minute, cât să dispară amăreala.

7.Treceți morcovul prin răzătoarea mare, apoi tăiați ceapa bucăți foarte mici sau, la fel, o treceți prin răzătoare mare.

8.Dați ouăle și merele prin răzătoarea mare.

9.Montați salata în straturi: ouă, maioneză/smântână, morcov, maioneză/smântână, măr, ouă, cașcaval răzuit. Repartizați și nivelați fiecare strat, presând ușor cu furculița.

10.Lăsați salata pentru puțin timp, cât să se întrepătrundă gusturile, apoi o puteți servi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!