Cum să folosiți un pulover vechi în gospodărie!

AVEȚI NEVOIE DE:

– un pulover vechi;

– pâslă (20 cm x 30 cm) sau tălpi;

– carton A4;

– creion;

– foarfecă;

– bandă dublu adezivă;

– ace și fire de ață;

– cretă de croitorie;

– mașină de cusut.

PAȘI DE URMAT:

1. Mai ieftin și mai simplu este să cumpărați tălpi gata făcute. Dar, le puteți realiza, de asemenea, din pâslă. Pentru început, desenați conturul picioarelor pe carton.

2. Apoi tăiați modelul din carton.

3. După cum vedeți, pașii următori sunt foarte simpli!

4. Aveți nevoie de 4 tălpi identice.

5. Apoi luați puloverul! Transferați modelele pe țesătură, dar nu uitați să lăsați aproximativ 3 cm liberi. Realizați 2 contururi identice, apoi tăiați-le.

6. Lipiți bandă dublă adezivă de prima talpă și atașați-o de partea de față a materialului.

7. La fel procedați cu cea de-a doua talpă și atașați-o de partea de dos a materialului. Este necesar ca marginile tălpilor din pâslă să se potrivească cât mai mult.

8. Acum e nevoie să coaseți tălpile și materialul. Puteți face acest lucru manual, deși mașina de cusut vă va economisi timp și nervi!

9. Începeți să realizați partea superioară a papucilor. Măsurați aproximativ 13 cm, începând de la manșeta mânecii, și tăiați. Coaseți manșeta și rotunjiți partea opusă, la fel ca în imaginea de mai jos.

10. Acum aveți o bucată de țesătură tricotată cu tălpi cusute pe ambele părți și un capac. Trebuie să aveți 2 astfel de piese! Deci, terminați și treceți la partea distractivă – să coaseți fragmentele!

11. Așezați capacul, care va fi vârful papucului, peste talpa cusută, pe partea din față. Vârful capacului trebuie să coincidă cu mijlocul părții rotunjite. Coaseți piesele în acest punct.

12. Apoi, trebuie să mișcați partea superioară a papucului cu 3 cm în jos și să coaseți împreună colțurile piesei în zona manșetei și laturile țesăturii tricotate cu tălpi. Faceți câteva cusături, ca în imagine.

13. Coaseți ambele părți circular, mișcându-vă de la stânga spre dreapta și ridicând uniform excesul de material din jurul tălpilor.

14. Întoarceți construcția obținută pe cealaltă parte, astfel încât toate cusăturile să rămână în interiorul papucului, și faceți 2 tăieturi pe ambele părți ale călcâiului. E nevoie ca tăieturile să se termine la câțiva milimetri distanță de talpă.

15. Ca să faceți călcâiele papucilor, e nevoie să le formați din aceste 3 bucăți de material. Apoi coaseți piesele – trebuie să obțineți 2 cusături verticale.

16. La final – marginea papucilor! Tăiați marginea de jos a puloverului. Îndoiți latura neprelucrată astfel încât fâșia să aibă lățimea de aproximativ 5 cm. Tăiați-o în jumătate. Lipiți banda dublu adezivă la fel ca în imagine. Înfășurați banda obținută în jurul papucului, o lipiți și o fixați cu câteva cusături. La fel procedați și cu cea de-a doua bandă. Gata!

17. Iată așa papuci comozi de cameră se primesc!

Acum picioarele dumneavoastră sunt la călduț. Oferindu-i puloverului vechi o nouă viață, ați realizat o pereche de încălțăminte handmade drăguță și călduroasă!

Poate prietenii dumneavoastră tot nu ar fi contra să aibă astfel de papuci de cameră? Atunci distribuiți-le această idee minunată!