Cum să îndepărtați banda adezivă de pe sticlă: câteva metode testate de timp și foarte eficiente!

Ați observat probabil că vesela sau piesele noi de mobilier au adesea autocolante pe ele. Uneori sunt atât de bine lipite încât nu sunt ușor de îndepărtat. Acestea lasă mereu un reziduu lipicios și urât. Iar cu timpul devine din ce în ce mai neplăcut, prinzând praful și murdăria pe el.

Aceasta este, de asemenea, o problemă des întâlnită de gospodinele ai căror copii adoră să își decoreze ferestrele pentru sărbători. Însă nu vă faceți griji. Astăzi vă vom împărtăși câteva metode eficiente pentru a scăpa de aceste urme neplăcute de pe orice fel de suprafețe!

Cu ajutorul soluțiilor speciale

Dacă cârpele și apa simplă nu reușesc să îndepărteze urmele de lipici de pe sticlă, adăugați o soluție specială. Spre exemplu, puteți încerca cu una pentru curățarea geamuri. De asemenea, în unele magazine puteți găsi soluții speciale pentru îndepărtarea benzii adezive. Dacă veți avea norocul să găsiți una, aceasta vă va ajuta foarte rapid.

Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Diluați bicarbonat de sodiu cu apă până obțineți o pastă. Aplicați-o pe suprafața cu pricina și frecați-o bine, apoi lăsați-o să se înmoaie timp de câteva minute. După aceasta, pur și simplu ștergeți bicarbonatul de sodiu cu un burete umed.

Cu ajutorul amoniacului

Aceasta este o soluție de curățare eficientă nu numai pentru suprafețele din sticlă, ci și pentru ramele din plastic. Însă aveți grijă să luați toate măsurile de precauție atunci când lucrați cu amoniacul. Deschideți larg ferestrele pentru a permite vaporilor să iasă și purtați mănuși.

Cu ajutorul uscătorului de păr

Setați cel mai cald flux de aer al uscătorului și încălziți banda adezivă. Apoi ridicați marginea cu un cuțit și îndepărtați-o. Reziduurile vor putea fi șterse cu ușurință cu o cârpă umedă.

Cu ajutorul uleiului vegetal de floarea-soarelui

Iar aceasta este cea mai eficientă, dar și una dintre cele mai durabile modalități de a curăța suprafețele de sticlă de bandă adezivă. Înmuiați generos un prosop de hârtie în ulei vegetal, puneți-l peste urma de bandă adezivă și uitați de ea peste noapte. Dimineața, pur și simplu clătiți reziduurile cu apă caldă și săpun.

Cu ajutorul vodcii

Produsele care conțin alcool sunt excelente pentru a îndepărta banda adezivă. Cu toate acestea, nu uitați să fiți extrem de atenți atunci când lucrați cu aceste substanțe.

Cu ajutorul acetonei

Funcționează foarte bine, dar are un miros înțepător, așa că asigurați-vă că deschideți ferestrele înainte de a-l folosi. De asemenea, aveți grijă să spălați orice urmă de acetonă de pe sticlă. Și nu uitați: produsul nu se aplică și pe rama de plastic a ferestrei.

Cu ajutorul pastei de dinți

Pur și simplu aplicați o pastă simplă de dinți pe urma de bandă adezivă și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute. După aceea, clătiți-o cu apă caldă și săpun. Este o soluție excelentă pentru cei care se tem să nu deterioreze suprafața ferestrei.

În afară de soluțiile menționate mai sus, mai avem un sfat interesant: lipiți o altă bucată de bandă peste cea cu problema. Lipiți-o bine, apoi trageți-o brusc. În majoritatea cazurilor, vechea bandă adezivă se desprinde complet de pe sticlă.

Spor la treabă!

New