Cum să mascați caloriferul neatrăgător și să schimbați aspectul interiorului!

În zilele reci de iarnă, casele și apartamentele noastre sunt salvate de încălzire. Iată de ce prezența caloriferelor în încăperi reprezintă, cu siguranță, un avantaj. Dar de multe ori caloriferele devin un obstacol, atunci când doriți să amenajați frumos camera.

Deci, ce e de făcut cu caloriferele urâte? Până la urmă, oricât de moderne ar fi, aspectul încăperilor, din păcate, are de suferit din cauza lor …

Problema decorării caloriferelor este deosebit de relevantă în camerele și încăperile, unde copiii se joacă, nu numai din motive estetice, ci și pentru că copiii aleargă mult și se pot lovi de aceste instalații.

Dacă caloriferele moderne au un aspect, care se încadrează cu ușurință într-o cameră în stil hi-tech sau minimalism, atunci caloriferele din fontă arată dezolant. Prin urmare, trebuie să ascundeți caloriferul astfel încât să nu se vadă, dar să nu înceteze să încălzească.

Am pregătit pentru dumneavoastră 14 metode practice, cum puteți ascunde caloriferul neatrăgător și să schimbați aspectul interiorului. Acum, privind caloriferele din casă, veți primi o plăcere estetică!

1.Cel mai simplu mod este să vopsiți caloriferul. Folosiți vopsea specială rezistentă la temperaturi ridicate. Alegeți culoarea în funcție de nuanța interiorului camerei. Această variantă se potrivește cel mai bine pentru bateriile moderne de aluminiu. Instalațiile vopsite din fontă vor ieși mult în evidență.

Însă dacă le decorați cu diverse desene – e altceva! Acest lucru este relevant pentru camera copiilor sau pentru bucătărie. Dacă nu aveți abilități de pictat, puteți folosi șabloane speciale.

2.O idee foarte originală! Ca să o puneți în aplicare, aveți nevoie de câteva sculuri de sfoară, 3 ore libere și perseverență.

3.Puteți ascunde caloriferul cu o perdea de bumbac. Această variantă se potrivește pentru modelele instalate în nișă.

Fixați perdeaua de pervaz cu bandă velcro, iar pânza trebuie să fie de nuanța tapetelor. O altă opțiune ar fi jaluzelele.

4.Iar această idee este 2 în 1! Ascundeți caloriferul și obțineți un colțișor nou pentru lectură, discuții plăcute sau relaxare.

5.De asemenea, la puteți ascunde după grile speciale sau ecrane perforate. Acestea se realizează din cele mai diverse materiale, au orice formă și design doriți.

6.Datorită ecranelor, caloriferul poate fi utilizat în calitate de spațiu suplimentar pentru odihnă, în calitate de raft sau suport pentru elemente decorative.

7.Cum vă pare această metodă?

8.Ecranele, realizate din sticlă groasă, vor acoperi cu succes caloriferul inestetic. Acestea arată frumos și stilat.

Cu toate acestea, ecranele din sticlă acoperă doar partea exterioară a caloriferului. Se fixează folosind suporturi cu șuruburi cu garnituri elastice de protecție.

9.Încă o idee interesantă – dulap cu uși lamelare. Practic și comod, nu-i așa?

10.Puteți ascunde caloriferele cu ajutorul grilei suspendate. De cele mai dese ori, aceste instalații se folosesc pentru caloriferele din fontă, care se află în nișa de sub pervaz. Un bonus plăcut va fi faptul că oricine se va descurca cu montarea grilei. Tot ce trebuie să faceți este să fixați construcția deasupra sistemului de încălzire.

11.O idee minunată pentru camera copiilor!

12.Nu uitați că cu aceeași scrupulozitate trebuie să alegeți și materialul din care va fi realizat ecranul, nu doar designul acestuia. Deoarece materialul trebuie să fie rezistent la temperaturi înalte.

13.Un alt mod ingenios: caloriferul ascuns într-o cutie cu panou perforat. Elegant și cu gust!

14.Și la final, decupajul. Cu ajutorul șervețelelor de hârtie și adezivului PVA, de asemenea, puteți decora sistemul de încălzire. Puteți realiza ornamentul de sine stătător, fără abilități speciale și materiale costisitoare.

Este suficient să alegeți șervețele de culoarea potrivită, să decupați elementele necesare și să le lipiți pe calorifer. Deasupra puteți aplica un lac special termorezistent.

Atunci când apare problema mascării sistemului de încălzire, trebuie să țineți cont nu doar de aspectul estetic, dar și de practicitate. Deoarece, oricât de frumos și de elegant nu ar fi amenajat caloriferul, dacă nu își îndeplinește funcția de bază (încălzirea aerului din cameră), el pur și simplu nu are nici un rost.

Cum ați ascuns dumneavoastră caloriferul neatrăgător? Vom fi foarte bucuroși dacă ne veți împărtăși părerea și experiența! Și nu uitați să distribuiți ideile prietenilor, posibil, pentru cineva vor fi la țanc!

Mult spor!