Cum să preparați ketchup de casă pentru iarnă! Fără adaosuri!

Ketchup de casă, rețeta pentru iarnă. Perfect pentru grătare, hamburgeri, cartofi prăjiți și alte bucate delicioase! Fără adaosuri, 100 % natural!

INGREDIENTE:

-10 kg de roșii;

-2 cepe;

-200 g de zahăr;

-1 lingură de sare;

-1 linguriță de scorțișoară măcinată;

-7-8 сuișoare;

-2 linguri de oțet de 6%;

-piper iute la dorință.

MOD DE PREPARARE:

1.Roșiile le spălați și le tăiați în jumătăți.

2. Le treceți prin mașina de tocat carne și le transferați într-o cratiță mare.

3. Ceapa la fel o treceți prin mașina de tocat carne, doar de data aceasta folosiți o lamă subțire.

4. Cratița cu roșii o puneță pe foc. Când începe să fiarbă, micșorați focul pănă la mediu și fierbeți timp de 40-50 de minute, amestecând ocazional. Când observați că sucul a început să se separe de pulpă, luați cratița de pe foc și lăsați puțin să se răcească. Când amestecul s-a răcit, treceți roșiile prin strecurătoare, astfel ca în strecurătoare să rămână doar semințele și coaja de roșii.

5. Restule din strecurătoare le puteți arunca, ele nu se vor folosi în continuare. Lichidul obținut îl transferați înapoi în cratiță, adăugați ceapa tocată, zahărul, sarea, scorțișoara, cuieșoarele și oțetul.

6. Amestecați bine și puneți pe foc. Când începe să fiarbă miscorați focul până la mediu și fierbeți timp de 2 ore, amestecând ocazional.

7. Sterilizați borcanele pe aragaz în cratița cu apă clocotită și acoperiți cu capace. Amestecul obținut îl repartizați prin borcane și închideți etanș cu capace. Le dați sub plapumă până se răcesc.

A ieșit un ketchup delicios cu o consistență densă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New