Cum să spălați corect geaca cu puf, astfel încât să vă servească încă câteva sezoane!

Pentru mulți, geaca cu puf nu este un element obligatoriu al garderobei de iarnă, însă nimeni nu ar dori să o piardă pur și simplu. În special, dintr-un motiv stupid, cum e spălarea incorectă. De cele mai dese ori, geaca cu puf poate fi scoasă, însă, mai devreme sau mai târziu, va trebui să o înmuiați în apă cu săpun. Deci, cum să efectuați această operațiune corect.

Nu fiecare geacă cu puf poate fi spălată în mașina de spălat

Dacă nu doriți ca puful gecii (sau al altei haine) să-și piardă aspectul îngrijit, atunci trebuie spălat destul de frecvent, o dată în 3-4 săptămâni. Mulți dintre cei, care deja au încercat să spele geaca cu puf, probabil au întâmpinat această problemă, când puful se face gheme. Există un singur mod de a o rezolva – cu mâinile. Dar trebuie de menționat că această activitate ocupă mult timp. Iar ca să nu mai aveți de a face cu astfel de neplăceri, trebuie să urmați anumiți pași.

Merită să verificați mai întâi eticheta

În primul rând, asigurați-vă că geaca dumneavoastră poate fi spălată în mașina de spălat. Pentru aceasta, pe geacă trebuie să fie o etichetă, care, cu ajutorul simbolurilor și inscripțiilor, vă dă de înțeles, dacă haina poate fi spălată cu metoda uscată sau doar în curățătorii.

Important: cu siguranță, nu merită să spălați hainele cu inserții din piele, piele întoarsă sau blană, care nu se scot.

Alegeți corect soluția de spălare

În al doilea rând, haina trebuie pregătită. Dacă are pete mai rezistente, acestea trebuie prelucrate corespunzător. Acest pas este necesar, pentru ca mai apoi geaca să nu trebuiască spălată de câteva ori suplimentar. Este un moment foarte important în special pentru hainele deschise la culoare.

În al treilea rând, înainte de spălare, întoarceți geaca cu puf pe dos și îndepărtați garnitura de blană, dacă o are.

Merită să achiziționați astfel de mingi

În al patrulea rând, alegeți detergentul și ciclul de spălare corespunzător. Nu este recomandat să spălați gecile cu detergent pulbere și ar fi mai bine să folosiți unul lichid. Cea mai bună opțiune ar fi să cumpărați un șampon special pentru gecile cu puf. Dacă vorbim despre regimul de spălare, cel mai potrivit este cel ”delicat”. Temperatura apei nu trebuie să depășească 40°С, iar viteza de rotații – cel mult 600-800.

Sfat. Pentru a îmbunătăți procesul de spălare, folosiți mingi sau bile pentru mașina de spălat.

Nu vă rămâne decât să uscați haina și să o faceți pufoasă

În al cincilea rând, e nevoie să uscați corect geaca cu puf. Cel mai bine ar fi să utilizați metoda uscării orizontale, pentru ca puful să nu se adune în ghemuri. După uscarea completă, puteți face geaca din nou pufoasă cu ajutorul unei palete, cum ar fi bătătorul de covoare. Tot ce trebuie să faceți este să bateți foarte bine geaca.

Mult spor!