Cum să transformați o orhidee într-o sută! Secretele transplantării florii!

Dacă vă plac la nebunie orhideele și doriți să aveți o colecție întreagă, atunci noi vă venim în ajutor. De asemenea, puteți oferi plantele cadou celor apropiați, colegilor, prietenilor și cunoscuților. Și nu veți cheltui nici un bănuț! Imposibilul este posibil! După ce veți citi sfaturile noastre, cu siguranță veți putea crește un număr mare de flori din una singură.

Pentru mulți grădinari, orhideele sunt una dintre florile preferate. Persoanele, care au această plantă, știu că este foarte capricioasă. Deși, se mai întâmplă uneori ca orhideea să se simtă perfect chiar și fără prea multă atenție. Posibil acest lucru este influențat de un anumit microclimat din casă. Această metodă a ajutat multe persoane să crească nu o singură plantă. Deci, încercați și veți vedea rezultatul!

Îmbunătățirea creșterii rădăcinilor

Cumpărați mușchi sphagnum. Îl găsiți în magazine specializate, unde se vând plante și tot ce e nevoie pentru ele, și costă destul de ieftin. Îl puneți într-un vas și turnați apă. Apoi modelați o bilă mică din mușchi și atașați-o de planta tânără de orhidee (la bază), fixând-o cu un fir. Cel mai bine este să folosiți un fir din colanții vechi. Va fi elastic, deci nu va apăsa excesiv planta.

Înfășurați mușchiul în folie alimentară și îl descoperiți zilnic pentru aproximativ 60 de minute. Când îndepărtați folia, stropiți mușchiul.

În momentul când apar câteva sau mai multe rădăcini, sădiți planta. Acest lucru se poate întâmpla peste 14-16 zile, însă sistemul radicular se va forma complet peste 3 luni.

Vă recomandăm să plantați orhideea pe bucăți de scoarță, când apar rădăcinile. Udați-o 1 dată în 3 săptămâni. Scoarța o puteți cumpăra în magazinele de flori.

Cum să înmulțiți orhideele prin butășire

După ce orhideea înflorește, îi tăiați tulpina. Pentru aceasta, tăiați butași de 10-12 cm la o distanță de 10 mm de la rădăcini.

Luați un ghiveci special pentru orhidee cu găuri la bază. Adăugați puțin nisip, iar deasupra mușchi. Udați-l și și plantați butașii. Păstrați distanța de aproximativ 3 cm.

Acoperiți ghiveciul cu folie de plastic, pe care o îndepărtați de 2 ori pe zi pentru 25 de minute și udați puțin substratul.

În camera în care se află orhideea, e nevoie să organizați o mică diferență de temperatură. Noaptea ar trebui să fie cu 4°С mai joasă.

Peste aproximativ 4 luni, veți putea transfera orhideele în vase separate.

Când vor trece 5-7 zile, fertilizați florile, dar mai întâi le udați. Puneți ghiveciul într-o cratiță cu apă, în care dizolvați îngrășământul. Lăsați floarea să stea în soluție timp de 40 de minute.

Spor la grădinărit!