Cum se pregătesc cele mai subțiri clătite? Iată o metodă ingenioasă, pe care am aflat-o de la o armeancă!

Folosesc următoarea rețetă pentru a pregăti niște clătite atât pentru umpluturile dulci, cât și pentru a le umple cu carne. Acestea sunt universale, dar și foarte elastice.

Cantitatea dată de ingrediente este suficientă pentru un „munte” de clătite. Dacă intenționați să le umpleți cu o umplutură dulce, puteți adăuga un pic mai mult zahăr. Apropo, eu am pus mărar tocat în jumătate din cantitatea de aluat. Au ieșit foarte gustoase!

INGREDIENTE:

– 1 lingură de zahăr;

– 4 ouă;

– 1 lingură de sare;

– 1 l de lapte;

– 0,5 kg de făină;

– 400 ml de apă;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Bateți ouăle cu un tel, până la omogenizare. Apoi încorporați sarea și zahărul. Cerneți treptat făina, adăugând în același timp și câte puțin lapte. Amestecați bine ingredientele, ca să nu rămână cocoloașe.

2. După aceasta, adăugați 300 ml de apă clocotită. După ce l-ați amestecat bine, acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați-l să se „odihnească” timp de 30 de minute. Dacă dispuneți de timp, puteți să-l lăsați și o oră sau o oră și jumătate.

3. Adăugați încă 100 ml de apă clocotită și aceeași cantitate de ulei vegetal la aluatul „odihnit”. Acesta trebuie să iasă destul de lichid și omogen.

4. Iată că aluatul de clătite este gata și le puteți prăji. Ungeți tigaia cu ulei vegetal doar înainte de prima clătită. Prăjiți clătitele timp de câteva secunde pe fiecare parte.

La început, va trebui să le transferați cu grijă pe farfurie, deoarece clătitele fierbinți se pot rupe. Dar când se vor răci, vor fi foarte elastice.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!