Cum se prepară Pancetta scumpă în condiții casnice? Carne crud-uscată pentru masa festivă!

Pancetta face parte din mezelurile scumpe. Dar știați că puteți să o pregătiți în condiții casnice, reducându-i astfel prețul de câteva ori? Este incredibil de gustoasă și aromată. Procesul de preparare este îndelung, dar rezultatul merită tot efortul depus.

INGREDIENTE:

-1 kg de piept de porc;

-15 g de sare;

-15 g de nitrit de sodiu (poate fi înlocuit cu sare obișnuită);

-o linguriță rasă de boabe de coriandru;

-½ linguriță de piper negru măcinat;

-2 căței de usturoi (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați pieptul de porc.

2.Îndepărtați șoriciul de pe bucata de carne.

3.Apoi tăiați-o în direcție longitudinală, desfăcând-o treptat și transformând-o într-un blat cu grosimea de aproximativ 1 cm.

4.Amestecați sarea, nitritul de sodiu, coriandrul zdrobit și piperul negru măcinat. Frecați blatul de carne cu jumătate din amestecul obținut. Apoi îndoiți-l în jumătate, puneți-l într-un vas potrivit și frecați-l cu condimente pe ambele părți.

5.Acoperiți vasul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 6-7 zile. În fiecare zi trebuie să scurgeți lichidul adunat în vas, să-l ștergeți cu prosoape de hârtie și să frecați carnea cu mâinile.

6.Peste 7 zile puneți carnea pe un tocător și îndoiți-o în jumătate (în direcție transversală). Apoi rulați-o sub formă de rulou compact (tot în direcție transversală).

7.Fixați ruloul de carne cu ață alimentară.

8.Înveliți ruloul în câteva straturi de tifon, după care legați-l iar cu ață alimentară. Dacă aveți plasă pentru mezeluri, puteți să-l înveliți doar într-un strat de tifon, după care să-l introduceți în plasă și să-i legați capetele.

9.Atârnați ruloul de carne într-un loc cu temperatura de 12-15°C‌ și lăsați-l să se usuce pe parcursul a 20 zile. El își va reduce greutatea de aproximativ 2 ori.

10.Apoi îndepărtați tifonul și ața alimentară de pe el. Dacă doriți, puteți să-l frecați cu usturoi.

11.Panceta este gata! Tăiați-o în felii subțiri și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New