Cum și când trebuie să treceți geamurile în „regimul de iarnă”, ca să nu permiteți pătrunderea frigului în casă?!

Iarna este aproape, ceea ce înseamnă că este momentul să ne ocupăm de trecerea geamurilor în „regimul de iarnă”. Acest lucru trebuie realizat înainte de începerea gerurilor serioase, ca să evitați pătrunderea frigului în apartament în cea mai rece perioadă a anului.

După cum se știe, căldura din casele noastre este foarte prețioasă. Dar oare totul este chiar atât de simplu și evident, cum pare la prima vedere?

Găsiți toate aceste detalii pe ramele geamurilor.

Vrem să începem cu o istorie, pe care am auzit-o de la un prieten bun, căruia i-a povestit-o un alt prieten bun. Astfel, odată el trebuia să treacă geamul în „regimul de iarnă”. A răsucit o balama, a răsucit a doua balama, a răsucit a treia balama. A închis geamul, iar el s-a răsturnat și a căzut afară de la etajul patru, direct pe coada unei pisici. Pisica a început să miorlăie și și-a băgat ghearele în blana unui câine, iar câinele s-a aruncat pe un bărbat. Bărbatul a căzut sub o mașină, iar mașina a intrat într-un chioșc. Iar acum prietenul prietenului trece geamurile în „regimul de iarnă” la închisoare (deja de 4 ani). Administrația acesteia este absolut nemulțumită de el, deoarece a bătut jumătate de închisoare cu geamurile căzătoare!

Răsuciți-le cu cheia imbus.

Glumele ca glumele, dar trebuie să menționăm principalul aspect: nu există niciun fel de „regim de iarnă” la geamurile contemporane. Aceasta este invenția utilizatorilor de Internet. În realizate există doar reglarea geamurilor, inclusiv gradul lor de etanșare. Dar „funcția” respectivă nu a fost niciodată gândită de inventatori și producători ca un oarecare regim special. Fiecare geam trebuie să fie reglat individual, pentru ca pe de o parte să nu permită pătrunderea aerului, iar pe de altă parte să se deschidă ușor. Adevărata problemă constă în faptul că majoritatea instalatorilor „nu-și bat capul” cu reglările și pur și simplu lasă geamurile în poziția „neutră”.

Există și așa geamuri.

Cu toate acestea, geamurile se reglează destul de ușor. Pentru aceasta aveți nevoie de o cheie imbus (mărimea 4) și de mâini îndemânatice. Pe geam se găsesc toate balamalele cu marcaje caracteristice pe margini. Dacă veți răsuci fiecare balama la nivelul marcajului până va intra în garnitura de cauciuc, atunci geamul se va lipi mai bine de ramă. Iar dacă veți răsuci fiecare balama dinspre garnitura de cauciuc (spre încăpere), atunci, corespunzător, geamul va fi mai depărtat de ramă, chiar până la apariția unei crăpături. Adevărul se rezumă la faptul că punctele extreme (care se și numesc regimuri „de vară” și „de iarnă”) nu se instalează niciodată. În mod ideal, trebuie să alegeți acea poziție a balamalei, care permite poziția optimă și deschiderea ușoară a geamului.

Mențiune: există modele de geamuri și uși, ale căror balamale nu se reglează cu cheia imbus, ci cu cleștele patent.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!