Curățarea ferestrelor din plastic îngălbenite – o metodă testată!

De-a lungul timpului, cadrele ferestrelor din plastic își pierd albul imaculat și se îngălbenesc. Acest lucru face ca ferestrele și pervazul să arate urât. Citiți articolul în continuare, ca să aflați cum să remediați această problemă.

De ce se îngălbenesc ferestrele din plastic?

Această problemă atât de familiară precum îngălbenirea bruscă a ferestrelor din plastic nu este deloc neobișnuită. În cele mai multe cazuri, vinovate de această situație sunt razele ultraviolete, care degradează treptat polimerii și le afectează proprietățile.

Desigur, nu toate ferestrele din plastic sunt predispuse la această problemă. Totul depinde de calitatea materialului. În compoziția polimerică se adaugă diferite componente, fiecare dintre acestea conferind materialului finit anumite proprietăți, cum ar fi culoarea albă ca zăpada.

Fiecare aditiv crește costul bunului produs, de aceea producătorii nepăsători recurg adesea la diverse trucuri: modifică proporțiile anumitor componente sau nu le folosesc deloc.

Cu ce puteți curăța ferestrele de plastic îngălbenite?

Dacă sunteți „norocosul” proprietar al unor ferestre din plastic de proastă calitate, nu disperați. Cel mai comun săpun de rufe vă poate ajuta la readucerea acestora la albul strălucitor de odinioară.

Veți avea nevoie de:

– 1 săpun de rufe de 72 %;

– jumătate de pahar de apă fierbinte;

– 5 linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu.

Mod de lucru:

1. Dați săpunul de rufe prin răzătoarea cu găuri mici, apoi turnați o jumătate de pahar de apă fierbinte peste el și amestecați.

2. După omogenizare, adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați foarte bine, astfel încât să obțineți o pastă omogenă.

3. Când aceasta s-a răcit, aplicați-o pe un burete moale și începeți să frecați cadrul ferestrei. Lăsați pasta să se usuce pe el, lăsând-o pe suprafața sa timp de 30-60 de minute, apoi spălați-o cu apă curată.

Înălbirea regulată a cadrelor ferestrelor cu săpun de rufe le va menține albe și frumoase pentru mult timp. Vă recomandăm să puneți această metodă în practică. E foarte eficientă!

Spor la treabă!