Curățarea fierului de călcat de depunerile calcaroase. O metodă simplă și eficientă!

Cum puteți să curățați fierul de călcat de depunerile calcaroase? Aflați din acest articol! Vă propunem cea mai simplă și eficientă metodă, care a trecut testul timpului! Dacă fierul de călcat a început să elimine particule albicioase/ruginii sau nu mai formează aburi, încercați să-l curățați prin metoda descrisă în continuare.

AVEȚI NEVOIE DE:

-500 ml de apă fierbinte;

-2 linguri de sare de lămâie (puteți adăuga mai puțină, dacă fierul de călcat a fost curățat cu puțin timp în urmă);

-un lighean;

-o periuță de dinți;

-apă filtrată;

-o cârpă uscată.

MOD DE LUCRU:

1.Puneți fierul de călcat în priză și lăsați-l să se încingă.

2.Între timp dizolvați sarea de lămâie în apa fierbinte.

3.Apoi scoateți fierul de călcat din priză și turnați soluția acidă în rezervorul lui, umplându-l până la indicatorul „max”.

4.Puneți iarăși fierul de călcat în priză. Așteptați până se va încinge (de obicei, stingerea becului indică acest lucru), după care lăsați-l puțin să se „odihnească” (noi am așteptat până la următoarea aprindere a becului).

5.Ținând fierul de călcat în poziție orizontală deasupra unui lighean (puteți să turnați puțină apă rece în el), apăsați periodic butoanele pentru aburi și jetul de apă. Repetați pasul respectiv până se va elimina toată apa din rezervor (împreună cu toate impuritățile).

6.În cazul, în care considerați că fierul de călcat nu s-a curățat complet, puteți să umpleți încă o dată rezervorul lui cu soluție acidă, scoțându-l în prealabil din priză, iar apoi să repetați procedura de curățare.

7.Lăsați fierul de călcat să se răcească și curățați-i talpa cu o periuță veche de dinți, ca să îndepărtați toate impuritățile rămase pe ea după curățare.

8.Ultima etapă constă în „limpezirea” fierului de călcat cu apă curată, filtrată. Umpleți rezervorul lui până la indicatorul „max” și repetați procedura de curățare până când apa eliminată prin orificiile de pe talpă va fi curată. Dacă este necesar, umpleți rezervorul în mod repetat.

9.Uscați talpa fierului de călcat cu o cârpă curată. Gata!

Vă recomandăm să efectuați procedura de curățare a fierului de călcat într-un loc bine aerisit, deschizând larg geamurile, ca să nu inhalați vaporii de sare de lămâie.

Spor la treabă!