Curățați grătarul aragazului de arsuri și grăsimi în 3 pași foarte simpli!

Gătitul la aragaz este întotdeauna însoțit de un lucru neplăcut: depunerile de grăsime și arsură. Și, dacă de grăsimea de la suprafață este ușor de scăpat, atunci curățarea grătarului este o adevărată provocare. Dar vă veți putea descurca și cu el. Astăzi vă vom spune cum să curățați grătarul foarte simplu și ușor, fără să aveți nevoie de produse scumpe.

Pasul nr. 1:

În primul rând, trebuie să ardeți grătarul aragazului pe foc. Acest lucru este foarte de ușor de realizat. Porniți gazul și treceți grătarul prin para fierbinte. Nu va exista niciun miros de arsură, așa că nu vă faceți griji în această privință. Vă recomandăm să porniți hota în acest moment.

Pasul nr. 2:

Apoi turnați apă clocotită într-o găleată înaltă, cât mai mare, în care să încapă complet grătarul. Adăugați 2 linguri de detergent care conține înălbitor. Nu vă zgârciți la detergent, alegeți un produs de calitate, astfel încât să dea un rezultat excelent. Dizolvați produsele adăugate în apă fierbinte și înmuiați grătarul în ea. Acoperiți găleata cu un capac. Lăsați-l în ea timp de 2-3 ore.

Pasul nr. 3:

Când soluția este complet răcită, scoateți grătarul și curățați-l bine cu un burete sau o perie de metal. Depunerile se vor îndepărta rapid și ușor, așa că nu va trebui să depuneți prea mult efort. Apoi, clătiți-l cu apă curată și lăsați-l să se scurgă. Asta este tot! Instalați-l la loc.

Această modalitate eficientă permite îndepărtarea murdăriei care s-a acumulat pe grătarul aragazului într-o perioadă lungă de timp. Prin urmare, gătitul va fi din nou o plăcere. Plita dvs. va străluci, iar aspectul neplăcut nu vă va mai deranja.

Spor la treabă!