Cuțitul de la mașina de tocat carne este ca briciul! Acum puteți toca și oase! O metodă eficientă de ascuțire!

Îmbunătățiți-vă mașina de tocat carne prin ascuțirea cuțitelor sale atât de bine, încât să poată toca chiar și oase! Metoda descrisă mai jos este simplă, rapidă și nu necesită multă energie.

Veți avea nevoie de:

– o bucată de sticlă sau oglindă;

– banză dublu adezivă;

– șmirghel de două tipuri;

– o bară de lemn.

Mod de lucru:

1. Cuțitele trebuie să fie ascuțite pe o suprafață plană, astfel încât să puteți obține o ascuțire cât mai uniformă și calitativă. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un suport în formă de sticlă sau de oglindă. Puneți o bucată de lemn dedesubt. Iar pe sticlă aplicați o bucată de bandă dublu adezivă și lipiți șmirghelul deasupra.

2. Acum confecționați un dispozitiv mic dintr-o bucată de lemn, pentru ca să puteți ascuți cuțitele mai rapid și eficient. Luați o bară de lemn, folosiți un cuțit pentru a ascuți un capăt, astfel încât să se potrivească perfect în centrul cuțitului, iar celălalt capăt pentru a doua piesă a tocătorului de carne (grila).

3. Umeziți puțin șmirghelul cu ajutorul unui pulverizator, așezați cuțitul de tocat, fixați bara în el și ascuțiți-l prin mișcări circulare. Procedați la fel și cu grila.

4. Apoi schimbați șmirghelul cu o granulație de 1000 sau chiar de 2000 pentru a obține o ascuțire cât mai netedă. Dacă doriți să terminați mai repede, puneți bara de lemn într-o mașină de înșurubat și veți putea ascuțiți cuțitele cu ea într-un minut.

5. După o astfel de procedură, cuțitul de tocat va fi foarte ascuțit și nu va mai înfășura fibrele pe el.

Spor la treabă!

New