Dacă aveți 1 ou și iaurt acasă, atunci pregătiți acest desert simplu și rapid! Fără drojdie și cuptor!

Aceste pernuțe moi și aromate, cu gust plăcut de gem de caise, vor deveni desertul preferat al familiei dvs., dar și al dvs. personal, datorită metodei foarte simple de preparare. Acestea se potrivesc de minune cu ceai sau cafea la micul dejun.

INGREDIENTE:

– gem de caise;

– 1 ou;

– zahăr pudră;

– ulei de porumb pentru prăjit (sau de floarea-soarelui);

Pentru aluat:

– 250 g de iaurt natural (sau chefir);

– 50 g de zahăr tos;

– zahăr vanilat (după gust);

– 1 ou;

– 300 g de făină;

– 7 g de praf de copt.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați iaurtul într-un bol adânc. Adăugați oul, zahărul tos și cel vanilat. Încorporați ingredientele cu ajutorul unui tel, până când veți obține o compoziție omogenă. După aceasta, adăugați făina cernută (în două etape) și praful de copt. Inițial, amestecați cu o spatulă, apoi continuați să frământați aluatul cu mâinile. Acesta trebuie să fie moale și nelipicios.

2. Presărați suprafața de lucru cu puțină făină și transferați aluatul pe ea. Întindeți-l într-o foaie de formă dreptunghiulară și subțire, cu ajutorul sucitorului.

3. După aceasta, tăiați foaia obținută în fâșii, cu o grosime de aproximativ 4-5 cm. Noi am folosit un cuțit special pentru aluat, cu lama zimțată.

4. Puneți pe jumătate din fâșiile de aluat câte o linguriță de gem de caise, la o distanță egală una de alta. Ungeți marginile fâșiilor cu albuș de ou.

5. Luați pe rând fâșiile curate de aluat și așezați-le deasupra acelora cu gem. Lipiți-le bine marginile cu degetele.

6. Tăiați viitoarele pernuțe dulci în spațiul dintre porțiunile cu gem și amplasați-le pe un tocător presărat cu făină.

Sfat: Datorită zimților cuțitului, aluatul nostru s-a lipit bine la tăiere, însă dacă dvs. nu dispuneți de unul ca al nostru, atunci puteți să lipiți marginile cu degetele.

7. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal. Adăugați pernuțele în ea și prăjiți-le la foc mediu pe ambele părți, până când se vor rumeni frumos. Scoateți-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie.

8. Presărați desertul obținut cu zahăr pudră și serviți-l cu multă plăcere alături de o băutură caldă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!