Dacă aveți 3 cartofi acasă, vă recomandăm să încercați această rețetă delicioasă! Toate rudele vă vor cere rețeta!

Ați încercat vreodată să pregătiți o ruladă din cartofi și carne tocată? Dacă nu, atunci vă recomandăm să o faceți și vă oferim și o rețetă reușită pentru acest preparat. O asemenea ruladă nu doar că este perfectă pentru a vă surprinde familia cu un fel de mâncare nou și gustos, ci și pentru a vă întâmpina rudele care au venit să vă viziteze.

Cartofii subțiri și crocanți se combină perfect cu umplutura de carne cu sos de roșii și gustos condimentată, iar mozzarella topită adaugă ruladei aromă, gust și savoare. Încercați această rețetă simplă și delicioasă și bucurați-vă de o masă reușită alături de cei dragi!

INGREDIENTE:

– 3 cartofi mari (1 kg);

– 2 linguri de ulei de măsline;

– puțină sare;

– 150 g de mozzarella;

Pentru umplutură:

– 350 g de carne tocată;

– 1 ceapă;

– 2 căței de usturoi;

– 2 linguri de sos de roșii;

– 6 crenguțe de coriandru;

– 2 linguri de ulei de măsline;

– jumătate de linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– jumătate de linguriță de pudră de curry;

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– 100 g de mozzarella.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați cartofii de coajă, spălați-i bine și tăiați-i în felii foarte subțiri. Pentru aceasta, puteți folosi atât cuțitul, cât și o mandolină.

2. Puneți feliile într-un bol, presărați-le cu sare și amestecați-le bine, astfel încât sarea să asezoneze fiecare felie.

3. Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Acoperiți toată suprafața ei cu aproximativ 150 g de mozzarella dată prin răzătoarea cu găuri mici. După aceasta, adăugați și feliile de cartofi, suprapunându-le una peste alta. Periați-le cu două linguri de ulei de măsline.

4. Coaceți blatul de cartofi și cașcaval în cuptorul preîncălzit până la 200ºC, timp de 30 de minute.

5. Între timp, pregătiți umplutura: tocați mărunt o ceapă și cățeii de usturoi, puneți legumele într-o tigaie încinsă cu două linguri de ulei de măsline și prăjiți-le timp de 2 minute.

6. Adăugați carnea tocată în tigaie și amestecați-o foarte bine cu legumele. Când își va schimba culoarea, adăugați sosul de roșii, condimentele (sarea, piperul negru măcinat, chimenul, pudra de curry și boiaua de ardei dulce) și amestecați.

7. Tocați mărunt crenguțele de coriandru și încorporați-le cu umplutura de carne din tigaie. Stingeți focul.

8. Scoateți tava cu cartofi din cuptor și presărați-i cu 100 g de mozzarella rasă. După aceasta, distribuiți uniform și umplutura de carne peste ei.

9. Rulați blatul în formă de ruladă. Presărați-o cu puțină mozzarella și mai dați-o la cuptor pentru 5 minute.

10. Scoateți rulada de cartofi și carne tocată din cuptor, porționați-o și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!