Dacă sunteți în căutarea unui tort ușor și fără coacere, atunci încercați-l pe acesta! Vă va cuceri din prima!

Delicios și aspectuos, acest tort nu va lăsa pe nimeni indiferent. Vă recomandăm cu drag să-l încercați.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

– 150 g de biscuiți sfărâmicioși;

– 1 lingură de pudră de cacao;

– 60 g de unt;

Pentru crema fiartă:

– 500 ml de lapte (2 pahare);

– 80 g de amidon de porumb;

– 120 g de zahăr pudră;

– 1 linguriță de esență de vanilie;

– 5 gălbenușuri de ou;

Pentru crema de smântână:

– 200 ml de smântână pentru frișcă de 33% (1 pahar);

– 70 g de zahăr pudră;

– 200 g de cremă de brânză;

Pentru decor:

– 50 g de arahide tocate.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți blatul: Rupeți biscuiții sfărâmicioși în bucăți și adăugați-i în vasul unui robot de bucătărie. Măcinați-i foarte bine, apoi transferați fărâmiturile într-un bol adânc.

2. Adăugați pudra de cacao și amestecați.

3. Topiți untul în cuptorul cu microunde, apoi turnați-l în bol și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți un aluat omogen, care-și menține bine forma când îl strângeți în mână.

4. Așezați o formă detașabilă și dreptunghiulară de patiserie pe platoul de servire. Ungeți pereții acesteia cu unt, apoi tapetați-i cu folie de acetat. Puneți aluatul obținut la baza platoului și răspândiți-l uniform cu o spatulă de silicon.

*Diametrul formei noastre este de 25 cm pe 15 cm.

5. Pregătiți crema fiartă: Separați albușurile de gălbenușuri, plasându-le în recipiente diferite.

6. Turnați laptele într-o cratiță. Adăugați amidonul de porumb, zahărul pudră, esența de vanilie și gălbenușurile de ou. Amestecați ingredientele cu un tel, până când veți obține o compoziție omogenă. Transferați vasul pe foc și gătiți crema la foc mediu, până când se va îngroșa, amestecând în continuu.

7. Scoateți crema de pe foc și turnați-o imediat peste blatul de biscuiți din formă. Răspândiți-o uniform cu ajutorul unei spatule. Acoperiți stratul de cremă cu o folie alimentară și lăsați-l astfel să se răcească complet.

8. Pregătiți crema de smântână: Bateți smântâna pentru frișcă într-un bol adânc, până când se va îngroșa puțin. Apoi începeți să adăugați câte o lingură de zahăr pudră și să mixați în continuu. În final, amestecați crema cu spatula.

9. Adăugați crema de brânză și încorporați-o și pe ea cu ajutorul mixerului.

Sfat: Dacă crema de brânză este prea solidă, înainte de încorporarea cu amestecul de smântână, vă recomandăm să o bateți un pic cu mixerul.

10. Îndepărtați folia alimentară de peste crema fiartă și adăugați compoziția din bol peste ea. Lăsați desertul în frigider până când crema se va închega bine.

11. Tocați arahidele cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

12. Scoateți tortul din frigider, detașați forma și îndepărtați folia de acetat. Uniformizați laturile acestuia cu o spatulă. Decorați-i suprafața cu arahidele tocate. De asemenea, îl puteți decora cu crema rămasă, ajutându-vă de un poș.

13. Porționați deliciul obținu și serviți-l cu multă plăcere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New