Dacă veți face acest lucru, veți culege multe lăzi pline cu ardei grași!

Regula de bază a cultivării ardeiului gras constă în formarea corectă a tufelor. Ardeiul gras preferă solul fertil și îngrășămintele, însă acest truc permite creșterea seminificativă a randamentului fără mare efort.

Secretul simplu al unei recolte bogate de ardei gras îl aflați mai jos!

Tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați prima floare care apare la ramificație.

Mai jos puteți vedea o tufă unde prima floare nu a fost îndepărtată, oferindu-i ardeiului posibilitatea să crească.

Chiar dacă este același soi de ardei, tufele cresc alături, diferența de dezvoltare va fi vizibilă – fructul rezultat din prima floare este de slabă calitate. Cu siguranță, acest ardei se va matura mai devreme, decât cei de pe celelalte tufe. Însă se merită oare să păstrați un singur ardei în detrimentul viitoarei recolte?

Pe tufele de alături, unde prima floare a fost îndepărtată, s-au format o mulțime de ovare, care, deși nu sunt atât de dezvoltate ca acel fruct unic, totuși reprezintă potențiala recoltă.

Vă recomandăm să plantați culturile în perioade diferite: la început, la mijloc și la sfârșit de lună. Astfel este mult mai simplu să îngrijiți răsadurile și mai apoi să le transplantați pe rând. Recoltarea în acest caz se va face etapizat, pe măsură ce fructele ajung la maturitatea tehnică, adică legumele pot fi culese pentru consum.

Desigur, puteți aștepta și maturitatea biologică, însă, dacă ați plantat răsadurile pentru recoltă timpurie, nu are sens să așteptați până legumele se coc, adică devin roșii.

Un alt aspect important este să îndepărtați copilii care cresc pe tulpină, până la ramificație. Acești lăstari secundari consumă din puterea și substanțele nutritive ale plantei, iar din acest motiv suferă recolta finală. În plus, fac tufa mai deasă, respectiv aerisirea este mai rea, iar riscul apariției bolilor este mai sporit.

Spor la grădinărit!