Dați acest îngrășământ la căpșuni și pregătiți lăzile pentru marea recoltă! Fructele vor fi mari și dulci!

Astăzi vă vom spune de ce Aspirina este atât de bună pentru căpșuni și cum să o folosiți. Grădinarii cu experiență folosesc de mult timp Aspirina pentru a spori obținerea unei recolte bogate de fructe și legume.

Eficacitatea preparatului se datorează compoziției chimice a plantelor: atunci când sunt bolnave, multe dintre ele produc acid salicilic. Această substanță întărește sistemul imunitar al culturilor, inclusiv al căpșunilor. De asemenea, îmbunătățește germinația semințelor.

Dăunătorii căpșunilor vor putea fi evitați prin aplicarea Aspirinei. Melcii și gândacii nu vor mai fi o problemă în patul de căpșuni. Aspirina poate ajuta și în cazul bolilor fungice, cum ar fi putregaiul cenușiu.

Pentru a pregăti un remediu simplu în acest scop, dizolvați două comprimate de Aspirină într-un litru de apă și udați culturile dvs. cu el. Unii cultivatori pur și simplu îngroapă Aspirina în pământ, dar acest lucru nu este recomandat. În schimb, este mai bine să preparați următorul îngrășământ: dizolvați Aspirina în 125 ml de apă și fierbeți lichidul timp de 30 de minute. Apoi adăugați trei picături de amoniac la soluția răcită și diluați-o cu patru litri de apă.

Udați sau pulverizați căpșunile cu acest remediu pentru a îmbunătăți producția. Fertilizatorul dat este foarte eficient, deoarece plantele au nevoie de acid salicilic și nu de derivați ai acestuia.

Spor la grădinărit!