Datorită acestor trucuri, răsadurile mele sunt întotdeauna joase și puternice!

Dacă sunteți un grădinar începător, atunci această informație va fi utilă pentru dvs., deoarece veți ști ce greșeli să nu comiteți, pentru a obține niște răsaduri puternice. Pregătirea semințelor pentru însămânțare este un moment important, la care cultivatorii nu acordă adesea suficientă atenție, dar asta este o greșeală enormă din partea lor.

Semănatul semințelor nepregătite poate, de asemenea, să distrugă tinerele plante. În special, acest lucru este valabil în cazul semințelor strânse individual. Cel mai bine este să nu semănați semințele mai devreme, adăugând zile în plus, pentru orice eventualitate. Răsadurile prea mari se vor întinde, vor deveni slabe și pot să nu înflorească, așa că semănați semințele la timp pentru ca răsadurile să se simtă bine.

Următoarea greșeală este udarea. După însămânțare, udarea imediată a semințelor sau mai bine zis a solului în care se află, duce la faptul că semințele împreună cu apa sunt atrase în profunzimea solului. Așa că nu faceți acest lucru. Trebuie doar să luați un pulverizator și să umeziți cu grijă solul. Astfel, nu se va forma o crustă groasă deasupra. Nu udați prea mult solul în primele etape de creștere a răsadurilor. În special, acest lucru este valabil pentru roșii. Nu neglijați să afânați stratul superior de sol după udare, pentru a evita formarea crustelor, care împiedică fluxul de oxigen către rădăcini și încetinesc creșterea. Pentru a împiedica drenarea solului, adăugați în prealabil în compoziția substratului o brichetă de nucă de cocos și coji de ouă măcinate.

În final, nu uitați că administrarea îngrășămintelor nu trebuie să se facă mai des decât o dată la 10 zile, iar concentrația trebuie menținută la minimum pentru a nu arde rădăcinile plantei.

Spor la grădinărit!