Datorită unei singure lingurițe de acest produs, orhideele vor fi mereu în floare! Este indispensabil pentru ele!

Uneori, chiar și o orhidee bine dezvoltată nu dezvoltă tije florale, din anumite motive. Însă, cunoscând acest truc, vă va fi ușor să rezolvați această problemă. Și nu este nevoie să folosiți careva stimulatori de creștere sau îngrășăminte scumpe. Există un tratament ușor de găsit și accesibil din punct de vedere bugetar, care va asigura orhideele cu o înflorire luxuriantă. Tot ce trebuie să faceți este să vă udați orhideea cu o infuzie de apă cu usturoi. După o astfel de încurajare, nu va trebui să așteptați mult timp pentru ca lăstarii și mugurii mult așteptați să apară.

Usturoiul, sau mai degrabă infuzia de usturoi, este foarte folositoare pentru plantele înfloritoare de interior, în special pentru orhidee. Apa de usturoi are multe avantaje. Ea îmbunătățește sistemul radicular al plantei și stimulează formarea tijelor florale. În plus, usturoiul are proprietăți antibacteriene, este un antiseptic natural și ajută în lupta împotriva bolilor și a dăunătorilor.

La numai două săptămâni după ce v-ați udat orhideele cu apă cu usturoi, veți putea vedea lăstari și tije noi.

Veți avea nevoie de:

– 1 lingură de usturoi granulat (sau 2 căței).

Mod de preparare:

1. Pentru început, diluați o linguriță de usturoi granulat într-un pahar de apă fiartă. Lăsați soluția să se răcească complet.

*Dacă nu aveți usturoi granulat, puteți folosi 2 căței de usturoi proaspăt, tocați mărunt, la 1 l de apă fiartă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați soluția să se infuzeze peste noapte, apoi strecurați-o.

2. După ce s-a răcit, amestecați soluția concentrată de usturoi uscat cu 1 l de apă rece și stătută sau filtrată.

3. Udați orhideele cu soluția obținută, turnându-le câte 5 linguri în fiecare ghiveci, pe solul umezit. Tratamentul se repetă la fiecare 2 luni.

Spor la grădinărit!