De azi nu veți mai arunca cojile de pepene verde. O rețetă foarte gustoasă!

Acesta este un gem incredibil de aromat și gustos din pepene verde. După ce l-am încercat pentru prima dată la o prietenă de a mea, am decis să încerc să-l pregătesc și eu. Acum, nu mai arunc niciodată cojile de pepene verde. Vă recomand rețeta și dvs.!

INGREDIENTE:

– 600 g de cocoji de pepene verde;

– coajă de lămâie sau de portocală (după gust);

 – sucul de la o lămâie sau de la o portocală;

– 200 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1. Savurați miezul pepenelui verde pe deplin, dar nu aruncați cojile. Luați un cuțit și tăiați miezul de culoare verde care a rămas până la coajă și mărunțiți-l.

2. Puneți miezul de pepene verde într-o crăticioară și răzuiți coaja de lămâie peste el. De asemenea, adăugați sucul de lămâie și zahărul. Amestecați totul cu o lingură. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați pepenele să lase zeamă timp de 30 de minute.

3. Peste 30 de minute, puteți crăticioara pe foc mediu și gătiți conținutul timp de 35-40 de minute. Acesta trebuie să capete o astfel de consistență:

4. Scoateți cratița de pe foc. Lăsați pepenele verde puțin să se răcească, apoi pasați-l cu un blender vertical, până când veți obține o compoziție omogenă.

5. Gemul este gata. Transferați-l într-un recipient potrivit și păstrați-l la frigider. Termenul de valabilitate al acestuia este de 1 lună.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New